У Німеччині автора книг про Путіна виключили з об'єднання журналістів

У Німеччині автора книг про Путіна виключили з об'єднання журналістів

21 Липня 2024
378

У Німеччині автора книг про Путіна виключили з об'єднання журналістів

378
Хуберт Зайпель порушив правила незалежної журналістики і завдав шкоди авторитету професії, заявили в Netzwerk Recherche. Автор книг про Путіна отримав гроші від пов'язаних із Олексієм Мордашовим структур.
У Німеччині автора книг про Путіна виключили з об'єднання журналістів
У Німеччині автора книг про Путіна виключили з об'єднання журналістів

Німецьке об'єднання журналістів Netzwerk Recherche виключило зі своїх лав режисера-документаліста та письменника Хуберта Зайпеля, автора документального фільму та двох книг про очільника Кремля Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання ZEIT ONLINE.

«Своєю поведінкою Хуберт Зайпель порушив основні правила незалежної журналістики та завдав величезних збитків авторитету нашої професії», — заявив голова асоціації Даніель Дреппер у суботу, 20 липня.

Учасники зборів ухвалили рішення про виключення Зайпеля зі своїх лав одноголосно.

За даними асоціації, у листопаді 2023 року стало відомо, що Зайпель отримав 600 тисяч євро від компаній, пов'язаних із російським підприємцем Олексієм Мордашовим. Гроші призначалися на підтримку книжкових проєктів.

Після того, як звинувачення стали відомі, у листопаді гамбурзьке видавництво Hoffmann and Campe припинило продаж книг Зайпеля про Володимира Путіна. За останні два роки Зайпель написав дві науково-популярні книги про Путіна.

Виплати, які він визнав, суперечили «всім правилам журналістської чесності та професіоналізму», заявили в асоціації.

«Своїми діями він завдав серйозної шкоди журналістським розслідуванням і суспільній репутації нашої професії», — підкреслили німецькі журналісти.

Нагадаємо, російські ЗМІ випустили нове розслідування про палац диктатора. 

На фото — Хуберт Зайпель з Володимиром Путіним.

Фото: Vida Press.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
378
Читайте також
23.06.2024 10:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
1 745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду