Журналіст «Східного варіанту» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил

Журналіст «Східного варіанту» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил

10 Липня 2024
897

Журналіст «Східного варіанту» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил

897
Роман пішов до війська добровольцем, і йому дали можливість обрати місце служби за вміннями. Його служба буде пов'язана з радіозв'язком.
Журналіст «Східного варіанту» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил
Журналіст «Східного варіанту» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил

Журналіст регіонального онлайн-медіа на Донеччині «Східний варіант» Роман Пунін долучився до лав Збройних сил України. Про це він повідомив 8 липня на своїй фейсбук-сторінці.

Як розповів Роман Пунін у коментарі представниці ІМІ, хоч його мобілізували не за контрактом, як він планував, але дали можливість обрати собі місце служби більш-менш за вміннями. Робота Романа у війську буде пов'язана зі службою радіозв'язку.

«Спочатку думав оновити дані й розпитати за контракт. Але така система, що легше до бажаного дійти, коли кажеш чарівне слово “я доброволець”. Реакція ТЦК — здивування, кілька разів перепитують, чи точно, а потім ледь не на руках поза чергою несуть тебе у всі потрібні кабінети. 

ВЛК я пройшов того ж дня години за дві. Ставлення чудове і об'єктивне. На жаль, через слабкий зір і деякі проблеми із серцем мені контракт, як сказали, не світить, і є обмеження щодо вибору. Разом із тим дали відстрочення на кілька днів, допомогли знайти, в кого можна взяти відношення, з бригади люди приїхали самі до ТЦК, провели співбесіду тощо», — розповів Пунін.

«Чи жалкую і сумую? Певно, це нормальні відчуття. Але більше через те, що звикли до чогось. Ну і трохи, що все так швидко відбулося, хоч і з лояльним ставленням керівництва ТЦК до мене і мого бажання служити», — сказав Роман.

Спочатку Пунін проходитиме базову підготовку, потім його очікує шлях до бригади на запорізький напрямок, додаткове навчання і фактично вже служба.

«Мій час теж прийшов. Простих рішень не буває. Тринадцять років у ЗМІ теж нелегко переривати, але колектив розуміє і підтримує. Родина підтримує, хоча воно й непросто. Я не служив раніше, мав відстрочення, були інші антимілітарні погляди, зараз дещо змінилося. Тому й зробив цей крок», — каже він. 

Після перемоги України журналіст планує повернутися до роботи у «Східному варіанті». Родом Роман із міста Лимана Донецької області, останній час мешкав та працював у Краматорську.

Нагадаємо, раніше спеціальний кореспондент «NV. Бізнес» Артем Ільїн вступив до лав ЗСУ

Фото: Роман Пунін / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду