Інтерфакс-Україна: Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу

Інтерфакс-Україна: Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу

19 Червня 2024
3497

Інтерфакс-Україна: Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу

3497
Керівник Центру протидії корупції вважає, що ініціатива правоохоронних органів пов'язана із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим.
Інтерфакс-Україна: Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу
Інтерфакс-Україна: Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу

Голові Центру протидії корупції (ЦПК) Віталію Шабуніну готують підозру у зв'язку із систематичною неявкою на військову службу і незаконним використанням автомобіля, придбаного волонтерами для потреб ЗСУ. Про це повідомив Інтерфакс-Україна із посиланням на власне джерело у правоохоронних органах.

«Найближчим часом громадському активісту й голові правління ГО "Центр протидії корупції" готують підозру в скоєнні щонайменше двох злочинів», — цитує агентство слова співрозмовника.

Голова ЦПК Віталій Шабунін прокоментував цю інформацію на своїй сторінці у фейсбуці. Він зазначив, що добровільно мобілізувався до ЗСУ в перші дні війни.  На його думку, поява підозри пов'язана з діями представників Офісу президента, зокрема заступника керівника ОП Олега Татарова.  

«Щойно з “Інтерфаксу” дізнався, що Татаров і Ко спробують мене посадити. За даними медіа, мені готують підозру за неявку на військову службу. Повторюю для Татарова і ко. Я добровільно мобілізувався в Києві в перші дні широкомасштабного вторгнення (25.02.2022). Для обдарованих в ОП — окрім добровільної мобілізації у мене з першого дня служби є законні підстави для демобілізації, якими я не користуюся».

Шабунін також додав, що не був зобов'язаний передавати автівку у військову частину. При цьому він вважає, що підозра буде оголошена. На його думку, проти нього та проти інших антикорупційних активістів і журналістів, які пишуть про корупцію, ведеться інформаційна кампанія, яка ставить на меті дискредитувати роботу антикорупційних ГО та журналістів.

Нагадаємо, 9 березня голова правління, співзасновник Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив про те, що Держбюро розслідувань зареєструвало проти нього два кримінальних провадження за нібито ухилення від військової служби та підробку документів від НАЗК.

Він наголосив, що не ухиляється від військової служби, а також опублікував фото військового квитка, де вказано, що він склав військову присягу 25 лютого 2022 року. На думку голови правління Центру протидії корупції,  відкриття проваджень є спробою медійної дискредитації з боку Офісу президента.

12 березня у ДБР пояснили, що відкрили кримінальні провадження через рішення суду. За словами пресслужби Держбюро розслідувань, у листопаді 2023 року голова ГО «Громадська рада доброчесності» Ростислав Кравець через суд домігся, щоб  ДБР узялося розслідувати його заяву щодо «можливих протиправних дій керівника Центру протидії корупції Шабуніна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3497
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду