У ДБР пояснили, чому відкрили кримінальні справи щодо Віталія Шабуніна

У ДБР пояснили, чому відкрили кримінальні справи щодо Віталія Шабуніна

12 Березня 2024
23055
12 Березня 2024
21:25

У ДБР пояснили, чому відкрили кримінальні справи щодо Віталія Шабуніна

23055
За словами пресслужби Держбюро розслідувань, в листопаді 2023 року голова ГО «Громадська рада доброчесності» Ростислав Кравець через суд домігся, щоб відомство взялося розслідувати його заяву щодо «можливих протиправних дій керівника Центру протидії корупції Шабуніна».
У ДБР пояснили, чому відкрили кримінальні справи щодо Віталія Шабуніна
У ДБР пояснили, чому відкрили кримінальні справи щодо Віталія Шабуніна

Державне бюро розслідувань у відповіді на запит «Української правди» заявило, що відкрити кримінальні провадження щодо голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна їх змусив суд. 

За словами пресслужби відомства, 6 жовтня 2023 року до них надійшла заява голови ГО «Громадська рада доброчесності» Ростислава Кравця щодо «можливих протиправних дій керівника Центру протидії корупції Шабуніна». Територіальне управління ДБР скерувало це звернення до Центрального управління Військової служби правопорядку по місту Києву та Київській області для проведення службового розслідування.

У листопаді Кравець через суд домігся, щоб ДБР взялося розслідувати його заяву. Тож ДБР відкрило два кримінальні провадження відповідно до рішення Шевченківського районного суду Києва. У Бюро також додали, що 19 грудня 2023 року прокурор вирішив об'єднати дві згадані справи.

В «УП» зауважили, що ДБР не відповіло на запитання про те, на якій стадії перебуває розслідування, які слідчі дії було проведено та якими є їхні результати.

Нагадаємо, 9 березня голова правління, співзасновник Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив про те, що Держбюро розслідувань зареєструвало проти нього два кримінальних провадження за нібито ухилення від військової служби та підробку документів від НАЗК.

Він наголосив, що не ухиляється від військової служби, а також опублікував фото військового квитка, де вказано, що він склав військову присягу 25 лютого 2022 року. На думку голови правління Центру протидії корупції,  відкриття проваджень є спробою медійної дискредитації з боку Офісу президента.

Фото: ДБР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23055
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Diomedes
45 дн. тому
При всій проблемності особи Ростислава Кравця, не можна дозволити щоб це затьмарило питання до Шабуніна. Він позиціонує себе як борець з корупцією, а що як не корупція коли особа фіктивно проходить службу у війську, на незрозумілих підставах "служить" при НАЗК? І чому ДБР розслідує очевидний випадок, який містить ознаку злочину тільки з під ногайки суду? Антикьрупціонери в нас священні корови? Так чим вони від "корумпованої влади" відрізняються, з якою ведуть вічну боротьбу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду