У Києві оголосили переможців конкурсу «Війна в об’єктиві»

У Києві оголосили переможців конкурсу «Війна в об’єктиві»

7 Червня 2024
890

У Києві оголосили переможців конкурсу «Війна в об’єктиві»

890
Нагороди отримали медійники за найкращі журналістські роботи про національний спротив та оборону України під час повномасштабної війни.
У Києві оголосили переможців конкурсу «Війна в об’єктиві»
У Києві оголосили переможців конкурсу «Війна в об’єктиві»

У п'ятницю, 7 червня, у Києві відбулась церемонія нагородження переможців конкурсу «Війна в об’єктиві» у межах однойменного фестивалю документалістики. Його ініціювала служба зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа»). Нагороди отримали представники медіа за найкращі журналістські роботи про національний спротив та оборону України під час повномасштабної війни. 

У категорії «Текстовий репортаж» переміг Віталій Побережний за матеріал «Чорне місто».

Звання «Кращий оператор» отримав Богдан Пападін за матеріал «Підрив на міні, перегрупування і прямий вогневий контакт | ШТУРМ ч.1».

У номінації «Інтерв’ю» перемогла журналістка 5 каналу Анна Мірошниченко за матеріал «"У мене ледь не зупинилося серце": Дарвін, 3 ОШБр».

У номінації «Радіорепортаж/подкаст» нагорода дісталась журналістці платформи Характер.Media Діані Жвінкліс за матеріал «Де закопане золото "Азова"? Допити, вирване волосся, татуювання та боротьба за полонених».

У номінації «Фоторепортаж» перемогла Валентина Поліщук, фотографка видання Liga.net, за серію знимків добровольців «Підпис доктора Залужного».

У номінації «Відеорепортаж» перемогла Анастасія Горпінченко, журналістка Слідства.Інфо, за матеріал «"Де поранені?" — штурм позицій росіян і евакуація під Бахмутом».

Звання «Улюбленець (долі) глядацьких симпатій» отримав Андрій Петрук, 103 бригада ТрО.

До складу незалежного від організаторів журі конкурсу ввійшли колишні журналісти, які нині служать у Збройних силах України. Зокрема, роботи оцінювали колишній ведучий телеканалу «Прямий», військовослужбовець ЗСУ Валерій Калниш, ексредакторка каналу «Україна 24», офіцерка служби зв'язків з громадськістю 47-ї окремої механізованої бригади Анастасія Блищик, колишній журналіст «24 каналу», військовий підрозділу Морської піхоти Олексій Годзенко, виконавчий директор «Вокс Україна», молодший сержант штурмової бригади Максим Скубенко та колишній ведучий «24 каналу», військовослужбовець ДПСУ Артем Овдієнко.

Крім них до складу журі входили колишня ведуча Radio NV, військовослужбовиця Національної гвардії України Алла Кошляк, ексжурналіст Bihus.Info, військовослужбовець ЗСУ Олександр Курбатов, раніше засновник і керівник видання «Новинарня», а нині військовослужбовець ЗСУ Дмитро Лиховій та ексжурналіст «Української правди», військовослужбовець ЗСУ Ельдар Сарахман.

Журі визначало найкращі публікації, сюжети та репортажі у семи номінаціях — «Відеорепортаж», «Текстовий репортаж», «Кращий оператор», «Інтерв’ю», «Фоторепортаж», «Радіорепортаж/подкаст», «Улюбленець (долі) глядацьких симпатій».

З шортлістом номінантів конкурсу для журналістів «Війна в об’єктиві» можна ознайомитися тут

Ідею конкурсу подав колишній журналіст hromadske, а нині військовослужбовець ТрО ЗСУ Олексій Братущак, щоби підтримати українських медійників та подякувати за їхню роботу під час війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду