«Детектор медіа» вітає всіх колег з Днем журналіста

«Детектор медіа» вітає всіх колег з Днем журналіста

6 Червня 2024
467

«Детектор медіа» вітає всіх колег з Днем журналіста

467
6 червня в Україні — професійне свято працівників медіа.
«Детектор медіа» вітає всіх колег з Днем журналіста
«Детектор медіа» вітає всіх колег з Днем журналіста

Редакція «Детектора медіа» вітає всіх колег із професійним святом. Уже третій рік поспіль українська медіаспільнота відзначає цей день в умовах повномасштабної війни.

Сьогодні ми із сумом згадуємо тих колег, кого не стало за цей час. З початку повномасштабного вторгнення Росія вбила 81 медійника. З них 10 загинули під час виконання професійних обов’язків, 71 — як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів чи катувань. 

Ще 29 українських цивільних медійників і четверо журналістів, які на момент захоплення росіянами були військовими, перебувають у російському полоні.

Попри все, ми бажаємо всім журналістам сил достойно продовжувати виконувати свої професійні обов’язки, об’єктивно та оперативно інформувати українське суспільство і світ про події в нашій країні, боротися з ворожими пропагандою та фейками і з честю справлятися з тими викликами, які створює для журналістів та свободи слова російська агресія проти України.

День журналіста 6 червня був встановлений у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука. Відповідну ініціативу висунули делегати I Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів. Цю дату святкування вибрали тому, що саме 6 червня 1992 року Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Фото: Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду