detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
03.01.2024 15:18
На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик
На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик
Микола був творчою людиною, захоплювався кінематографом, виступав в імпротеатрі, писав вірші та грав на гітарі.

На війні загинув випускник кіношколи Ukrainian Film School, актор Improv-театру у Львові Микола Алексик. Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно та на фейсбук-сторінці Ukrainian Film School.

Микола був випускником продюсерської річної програми Ukrainian Film School, був творчою людиною, захоплювався кінематографом, писав вірші та грав на гітарі.

«Микола залишив незгладимий слід не лише в кіномистецтві, а й у серцях тих, хто цінував його мужність і самовідданість. Висловлюємо глибокі співчуття його родині — мамі та бабусі. Нехай пам’ять про Миколу будить у нас гордість за його подвиг і надихає на мирне майбутнє», — написали в  Ukrainian Film School.

Крім того, Микола закінчив «Майстерню Impro театру», брав участь у двох Львівських impro-фестинах як імпроактор та ведучий. 

Як повідомляє львівський портал «Твоє місто», Микола Алексик народився в селі Великі Ком’яти на Закарпатті, але у 2-річному віці разом з мамою переїхав до Львова.

Обожнював подорожувати і відвідувати нові місця, а особливо любив відпочивати в Карпатах. За словами рідних, «Микола Алексик, як і дідусь, завжди шукав себе та істину».

Микола став добровольцем із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він служив у складі 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України на південному та східному напрямках.

Микола Алексик загинув у бою в Серебрянському лісі в Луганській області 16 грудня 2023 року. Його поховали 1 січня на військовому кладовищі Личаківського цвинтаря.

У Миколи Алексика залишилися мама і бабуся. Його дідусь Андрій Алексик був оперним співаком, головою Львівського відділення Спілки театральних діячів України та членом художньої ради Львівського оперного театру.

Фото: Микола Алексик / фейсбук, «Майстерня Impro театру»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY