detector.media
21.11.2022 10:03
На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов
На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов
Миронов проводив екскурсії столицею, вів блог про старі будівлі та реставрував історичні двері.

На фронті загинув київський екскурсовод та активіст, автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов. Про це повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

«Сергій вів блог про Київ і гарні закинуті і незакинуті будинки, водив екскурсії. Писав трохи книги. Реставрував старі двері», – написала вона.

Ксенія згадала, що Сергій не міг порозумітися з комунальниками, які заважали йому без дозволу реставрувати двері. Вона запропонувала зробити Сергію посвідчення помічника депутата, але не встигла зробити це до 24 лютого.

«Гинуть люди, які любили Київ усім серцем і своїми справами. […] Тому не затягуйте ніколи ні з чим, що вас просять військові», – додала вона.

Сергій Миронов – автор блогу vanishing_kyiv, реставратор історичних дверей. З початку повномасштабного вторгнення Сергій пішов захищати Київ у складі 241 бригади тероборони.

«Кілька днів тому, захищаючи своїх побратимів, він отримав поранення, від яких помер у шпиталі», – написала засновниця тревел-блогу Veter do it Альона Деньга.

«Він знав ледь не напам’ять коди до під’їздів усіх старих будинків Києва, навіть мав окремі ключі від деяких дворів. Він знав, у якому під’їзді стоїть 100-літня щітка для взуття з кінського волосу, а де за "совєтів" законсервували цілі пожежні сходи, й тепер це наче музейний експонат», – розповіла вона.

Рік тому Суспільне зробило про Сергія Миронова документальну історію.

Фото: Альона Дєньга / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY