Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу

Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу

9 Червня 2022
3146

Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу

3146
«Епопея моя ще не скінчилась. Попереду суд».
Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу
Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу

Головний редактор одеського проросійського видання «Таймер», блогер і громадський діяч Юрій Ткачов вийшов із слідчого ізолятора, сплативши заставу. Про це він повідомив у відеозверненні.

«Епопея моя ще не скінчилася. Попереду суд. Мене звинувачують за статтею 263 Кримінального кодексу України (зберігання боєприпасів та вибухових речовин). Як я казав, ці предмети я бачив перший раз у житті. Я маю намір це доводити і сподіваюся на виправдальний вирок», — сказав Ткачов.

Він подякував усім, хто підтримував його морально і матеріально, та сказав, що вестиме лише закритий телеграм-канал, підписка на який є платною. «Що буде з “Таймером”, поки що не зовсім зрозуміло. Зараз сайт відключений, бо не оплачений хостинг. Напевно, будемо його вмикати. Це проєкт, якому я віддав десять років життя, і ховати його я не планую», — сказав Ткачов. Він також порадив «усім, хто щось говорить і пише», бути обережними, адже потрапити туди, де він був (себто в СІЗО), «не просто, а дуже просто».

За словами активіста Сергія Стерненка, Ткачову призначили заставу близько 1,2 мільйона гривень, однак суддя знизив суму до 200 тисяч гривень.

19 березня у квартирі Ткачова провели обшук і конфіскували техніку. Під час  обшуку у Ткачова нібито знайшли вибухівку, однак він стверджує, що її підкинули працівники Служби безпеки України.

У кінці лютого стало відомо, що Юрія Ткачова притягають до кримінальної відповідальності за статтями ККУ про державну зраду, замах на недоторканність України та перешкоджання діяльності Збройних сил України. Сайт «Думская» з посиланням на джерела в СБУ повідомляв, що журналіста звинувачують у бойовій пропаганді на користь російських окупантів, а також в організації збору інформації про пересування українських військових.

Нагадаємо, телеграм-канал Юрія Ткачова транслює проросійські наративи. Це зафіксувала РНБО. Детальніше про канал Ткачова та інших проросійських блогерів можна прочитати в огляді «Детектора медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3146
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Махно
658 дн. тому
ось така у нас влада, зелене зрадницьке багно!!!(((( після перемоги, ми вам все згадаємо!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду