detector.media
09.06.2022 21:59
Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу
Головреда «Таймера» Юрія Ткачова випустили під заставу
«Епопея моя ще не скінчилась. Попереду суд».

Головний редактор одеського проросійського видання «Таймер», блогер і громадський діяч Юрій Ткачов вийшов із слідчого ізолятора, сплативши заставу. Про це він повідомив у відеозверненні.

«Епопея моя ще не скінчилася. Попереду суд. Мене звинувачують за статтею 263 Кримінального кодексу України (зберігання боєприпасів та вибухових речовин). Як я казав, ці предмети я бачив перший раз у житті. Я маю намір це доводити і сподіваюся на виправдальний вирок», — сказав Ткачов.

Він подякував усім, хто підтримував його морально і матеріально, та сказав, що вестиме лише закритий телеграм-канал, підписка на який є платною. «Що буде з “Таймером”, поки що не зовсім зрозуміло. Зараз сайт відключений, бо не оплачений хостинг. Напевно, будемо його вмикати. Це проєкт, якому я віддав десять років життя, і ховати його я не планую», — сказав Ткачов. Він також порадив «усім, хто щось говорить і пише», бути обережними, адже потрапити туди, де він був (себто в СІЗО), «не просто, а дуже просто».

За словами активіста Сергія Стерненка, Ткачову призначили заставу близько 1,2 мільйона гривень, однак суддя знизив суму до 200 тисяч гривень.

19 березня у квартирі Ткачова провели обшук і конфіскували техніку. Під час  обшуку у Ткачова нібито знайшли вибухівку, однак він стверджує, що її підкинули працівники Служби безпеки України.

У кінці лютого стало відомо, що Юрія Ткачова притягають до кримінальної відповідальності за статтями ККУ про державну зраду, замах на недоторканність України та перешкоджання діяльності Збройних сил України. Сайт «Думская» з посиланням на джерела в СБУ повідомляв, що журналіста звинувачують у бойовій пропаганді на користь російських окупантів, а також в організації збору інформації про пересування українських військових.

Нагадаємо, телеграм-канал Юрія Ткачова транслює проросійські наративи. Це зафіксувала РНБО. Детальніше про канал Ткачова та інших проросійських блогерів можна прочитати в огляді «Детектора медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY