Журналіст Віктор Гурняк посмертно отримав звання Героя України

Журналіст Віктор Гурняк посмертно отримав звання Героя України

30 Серпня 2021
2631

Журналіст Віктор Гурняк посмертно отримав звання Героя України

2631
Він загинув в АТО 19 жовтня 2014 року, коли під обстрілом вивозив поранених у Луганській області.
Журналіст Віктор Гурняк посмертно отримав звання Героя України
Журналіст Віктор Гурняк посмертно отримав звання Героя України

29 серпня, під час вшанування пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди за особисту мужність та героїзм, передає пресслужба.

Зокрема, звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно отримав журналіст і солдат Віктор Гурняк. Він загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. Нагороду отримали його батьки Петро Степанович та Марія Мирославівна.

Раніше Віктора Гурняка було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. На полі бою він продовжував активну журналістську діяльність. Роботи журналіста були розміщені на виставках у Польщі, Естонії та Німеччині. Зокрема, фотовиставку Віктора Гурняка з майже півсотнею світлин з лінії фронту, визволених та окупованих міст зі Сходу України «Донбас: війна та мир» відкрили 10 грудня 2014 року у Європарламенті. З 16 по 31 січня 2015 року в Українському Національному Музеї в Чикаго (США) відбувалась фотовиставка авторських робіт «Віктор Гурняк: дорога з Майдану».

Нагадаємо, рік тому званням Героя України нагородили поета, драматурга, народного артиста України Юрія Рибчинського.

Також Зеленський відзначив держнагородами низку медійників та діячів культури. Дехто з них від нагород відмовився. Наприклад, письменниця та кінорежисерка Ірина Цілик відмовилася від звання «Заслуженої діячки мистецтв України».

Фото: 20minut.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2631
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду