Львівський медіафорум оголосив фокус-тему

Львівський медіафорум оголосив фокус-тему

21 Липня 2021
2101

Львівський медіафорум оголосив фокус-тему

2101
LMF відбудеться 26-28 серпня 2021 року.
Львівський медіафорум оголосив фокус-тему
Львівський медіафорум оголосив фокус-тему

Львівський медіафорум обрав фокус-темою восьмого LMF Real journalism matters [still].

«Справжні журналісти пояснюють what’s the matter — що трапилося, намагаються докопуватись до matter of fact — суті справи. Для деяких із них виконання роботи може стати matter of life and death — питанням життя і смерті. Real journalism, так само як і journalists lives, matters — має значення. Коли це вдасться усім нам усвідомити? Віримо, що це лише matter of time — питання часу», – розповіли організатори.

Команда LMF нагадала, що національні медіа теж є елементами критичної інфраструктури.

«Це хаби соціального знання, діалогу і прийняття рішень. Якісні медіа — це середовища, в яких діє демократія і свобода і які водночас її захищають і відтворюють. Вони гуртують агентів конструктивних змін, підсилюють їхній голос, кристалізують позиції. Це розуміють ті, хто боїться свободи та відповідальних громадян. Вони знають, що у країні, де є незалежна журналістика, не побудуєш диктатури, не забереш в людини свободу. Тому вони всіма силами прагнуть знищити вільні медіа: громлять редакції й репресують журналістів у Білорусі; закривають газети в Гонконзі; вбивають репортерів у Мексиці; ув’язнюють і катують журналістів на Донбасі і в Криму. 2020 році 274 журналісти сиділи за ґратами через те, що вони журналісти, а пів сотні медійників убили», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Львові 26-28 серпня 2021 року відбудеться конференція Центрально-Східної Європи Lviv Media Forum. Львівський медіафорум планують провести в офлайн-форматі. 

Восьмий Львівський медіафорум (LMF) мав відбутися 28-30 травня 2020 року, однак захід перенесли на травень 2021 року через пандемію COVID-19. Натомість у квітні 2020 року громадська організація «Львівський медіафорум» запустила новий проєкт #StayAtHome Media Stories, у межах якого провела серію онлайн-зустрічей з медійниками з усього світу.

Фото: LMF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду