detector.media
21.07.2021 14:13
Львівський медіафорум оголосив фокус-тему
Львівський медіафорум оголосив фокус-тему
LMF відбудеться 26-28 серпня 2021 року.

Львівський медіафорум обрав фокус-темою восьмого LMF Real journalism matters [still].

«Справжні журналісти пояснюють what’s the matter — що трапилося, намагаються докопуватись до matter of fact — суті справи. Для деяких із них виконання роботи може стати matter of life and death — питанням життя і смерті. Real journalism, так само як і journalists lives, matters — має значення. Коли це вдасться усім нам усвідомити? Віримо, що це лише matter of time — питання часу», – розповіли організатори.

Команда LMF нагадала, що національні медіа теж є елементами критичної інфраструктури.

«Це хаби соціального знання, діалогу і прийняття рішень. Якісні медіа — це середовища, в яких діє демократія і свобода і які водночас її захищають і відтворюють. Вони гуртують агентів конструктивних змін, підсилюють їхній голос, кристалізують позиції. Це розуміють ті, хто боїться свободи та відповідальних громадян. Вони знають, що у країні, де є незалежна журналістика, не побудуєш диктатури, не забереш в людини свободу. Тому вони всіма силами прагнуть знищити вільні медіа: громлять редакції й репресують журналістів у Білорусі; закривають газети в Гонконзі; вбивають репортерів у Мексиці; ув’язнюють і катують журналістів на Донбасі і в Криму. 2020 році 274 журналісти сиділи за ґратами через те, що вони журналісти, а пів сотні медійників убили», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Львові 26-28 серпня 2021 року відбудеться конференція Центрально-Східної Європи Lviv Media Forum. Львівський медіафорум планують провести в офлайн-форматі. 

Восьмий Львівський медіафорум (LMF) мав відбутися 28-30 травня 2020 року, однак захід перенесли на травень 2021 року через пандемію COVID-19. Натомість у квітні 2020 року громадська організація «Львівський медіафорум» запустила новий проєкт #StayAtHome Media Stories, у межах якого провела серію онлайн-зустрічей з медійниками з усього світу.

Фото: LMF

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY