На літні Олімпійські ігри 2020 акредитувалося 20 представників українських медіа – НОК

На літні Олімпійські ігри 2020 акредитувалося 20 представників українських медіа – НОК

15 Липня 2021
1823

На літні Олімпійські ігри 2020 акредитувалося 20 представників українських медіа – НОК

1823
Найбільше журналістів працюватиме у Токіо від Суспільного мовника.
На літні Олімпійські ігри 2020 акредитувалося 20 представників українських медіа – НОК
На літні Олімпійські ігри 2020 акредитувалося 20 представників українських медіа – НОК

На літні Олімпійські ігри 2020 у Токіо акредитувалося 20 представників українських медіа, із них 16 працівників Суспільного мовлення. Проте не всі 20 поїдуть у Токіо. Про це «Детектору медіа» сказала менеджерка із зв'язків з громадськістю Національного олімпійського комітету України (НОК) Катерина Жидкова. 

За її словами, НОК України отримав квоту для акредитації 13 журналістів (друкованих та електронних ЗМІ) та сім фотокореспондентів. Акредитація тривала з червня 2018 року до 1 лютого 2019 року. Через пандемію коронавірусу Олімпійські ігри перенесли на 2021-ий рік і Оргкомітет у Токіо попросив національні комітети підтвердити список акредитованих представників ЗМІ на початку 2021 року.

«На сьогодні ми маємо 20 акредитованих працівників медіа, як і була виділена квота у 2018 році, але не всі їдуть. У нас ніхто не забирав акредитації, з боку Токіо не було обмежень. Це індивідуальне питання, адже зараз такі часи, що не всі журналісти можуть працювати в умовах карантинних обмежень», – розповіла Катерина Жидкова. 

Вона зазначила, що найбільше журналістів працюватиме у Токіо від Суспільного мовника, який є офіційним транслятором Олімпійських ігор. Також на Олімпіаду акредитувалися знімальна група телеканалу «Україна 24», представники сайтів «Сегодня», «Наш спорт», Lviv Today і  журналу «Олімпійська Арена».

Жидкова додала, що кожен із акредитованих сам вирішуватиме, коли вилітатиме в Токіо і скільки часу там перебуватиме.

За її словами, у Токіо журналісти зупиняться в акредитованих Оргкомітетом готелях, мають дотримуватися карантинних обмежень і щодня проходити тест на коронавірус.

Нагадаємо, Україну в Токіо представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах). Літня Олімпіада в Токіо триватиме з 23 липня по 8 серпня. «UA: Перший» є офіційним транслятором літніх Олімпійських Ігор 2020 та Паралімпійських ігор 2020, які відбудуться з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

11 липня 2021 року Суспільний мовник провів 4-годинний марафон «Проводи Олімпійської збірної України на XXXII Олімпійські ігри в Токіо-2020».

Фото: Оlympics.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду