Організатори Олімпіади назвали українських плавчинь «росіянками»

Організатори Олімпіади назвали українських плавчинь «росіянками»

5 Серпня 2021
1690
5 Серпня 2021
13:14

Організатори Олімпіади назвали українських плавчинь «росіянками»

1690
Прессекретар олімпійського оргкомітету Маса Танака вибачився і запевнив, що помилка була суто технічна.
Організатори Олімпіади назвали українських плавчинь «росіянками»
Організатори Олімпіади назвали українських плавчинь «росіянками»

Організатори Олімпіади в Токіо вибачилися, що під час змагань українських плавчинь оголосили як «росіянок».

У четвер, 4 серпня, українська пара Марта Федіна та Анастасія Савчук завоювала бронзові нагороди у довільній програмі дуетів на змаганнях з артистичного плавання. Сходинки перед ними посіли плавчині з Китаю та представниці Олімпійського комітету Росії (ОКР).

Однак диктор, який робив оголошення французькою мовою, назвав українок «учасниками від ОКР». Прессекретар оргкомітету Маса Танака вибачився та запевнив, що помилка була суто технічна.

«Звичайно, люди це помітили, і особа, відповідальна за таке оголошення, вибачилася...Я також використав цю нагоду, щоб вибачитися перед українською командою», – цитує Танаку Associated Press News.

На Олімпіаді у Токіо оголошення роблять трьома мовами: японською, англійською та французькою.

Раніше на офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо Крим був зображений відділеним від України. Організатори виправили помилку, однак, російське посольство у Японії звернулася до МОК, щоб окупований український півострів знову зображали як частину Росії.

Крім того, під час церемонії відкриття Олімпіади 23 липня російський телеканал ввімкнув рекламу під час проходження українських спортсменів з національним прапором. Трансляцію знов увімкнули після того, як збірна України пройшла.

Олімпіада в Токіо стартувала 23 липня і триватиме до 8 серпня 2021 року. Станом на 5 серпня Україна має одну золоту, дві срібні та сім бронзових медалей і займає 37-е місце у загальному заліку.

На першому місці у медальному заліку КНР, на другому – США, на третьому – Японія.

Російська збірна складається з 355 спортсменів, які виступають під нейтральним прапором і називають себе представниками Олімпійського комітету Росії. Заборона на використання національної символіки запроваджена через маніпуляції РФ з допінг-пробами своїх спортсменів, вона чинна до 16 грудня 2022 року. Також РФ не матиме права приймати великі міжнародні змагання.

Фото: НОК України та олімпійська команда/Facebook

Олімпіада в Токіо стартувала 23 липня і триватиме до 8 серпня 2021 року. Російська збірна складається з 355 спортсменів, які виступають під нейтральним прапором і називають себе представниками російського Олімпійського комітету. Заборона на використання національної символіки запроваджена через маніпуляції РФ з допінг-пробами своїх спортсменів, вона чинна до 16 грудня 2022 року. Також РФ не матиме права приймати великі міжнародні змагання.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1690
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду