detector.media
01.07.2021 11:49
Визначено лауреатів премії Франка 2021 року
Визначено лауреатів премії Франка 2021 року
Грошова винагорода в кожній номінації – 10 тисяч гривень.

Держкомтелерадіо 30 червня визначив лауреатів премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності 2021 року. Переможців оголосили в чотирьох номінаціях – «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації», «За кращий твір у телевізійній сфері», «За кращий твір у радіомовній сфері» та «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері».

Грошова винагорода в кожній номінації – 10 тисяч гривень. Лауреатів на засіданні визначив Комітет з премії Франка, ними стали:

Члени Комітету премії Франка також вирішили нагородити грамотою Держкомтелерадіо завідувачку редакції творчого об’єднання «Перший канал» дирекції «Українське радіо» АТ «НСТУ» Ірину Тимошенко за радіопередачу «Київ інкогніто. Володимирський собор».

Крім того, члени Комітету заявили про необхідність змін положення про премію. «Сьогодні більшість публікацій з’являється в електронних ЗМІ. До того ж, на думку Комітету, у конкурсі повинні брати участь і публіцистичні книги, а не лише публікації у ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2020 році лауреатами премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності стали: у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» Сергій Махуна зі статтею в газеті «Дзеркало тижня» «Fakebook. Гібридна війна у світі постправди точиться й на історичному полі»; у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» передача Вахтанга Кіпіані, Ольги Мовчан, Дар'ї Коровицької, Петра Колодія, Богдана Ільчишина «Історична правда. Українська ідентичність»; у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» передача «Вся країна» (Українське радіо, керівник проєкту – Юлія Шелудько, автори – Ольга Молоцька, Вікторія Сидоренко, Софія Шеметуха); у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері»  доктор наук з державного управління, професор Василь Куйбіда та доктор політичних наук, професор Валерій Бебик з монографією «Національна безпека в умовах інформаційних та гібридних війн» (НАДУ, м. Київ, 2019). Грамотами Держкомтелерадіо нагородили журналіста, письменника Валерія Дяченка за статтю  «Про "гоголівську хворобу", або Як ми святкуємо ювілеї Миколи Гоголя» (часопис «Буковинський журнал», №1, 2020) та журналістку Світлану Чорну за книгу «Під знаком тризуба» (видавництво «Дніпро», м. Київ, 2019). 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY