Оголошено лауреатів премії ім. Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року

Оголошено лауреатів премії ім. Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року

7 Серпня 2020
1742

Оголошено лауреатів премії ім. Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року

1742
Цього року на здобуття премії було подано 22 твори.
Оголошено лауреатів премії ім. Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року
Оголошено лауреатів премії ім. Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року

Держкомтелерадіо оголосив лауреатів премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності 2020 року. Про це йдеться в опублікованому пресрелізі.

У номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» премію отримала робота Сергія Махуна «Fakebook. Гібридна війна у світі постправди точиться й на історичному полі» (газета «Дзеркало тижня», №1 від 13.01.2019). У статті автор аналізує і спростовує фейки і міфи спільної історії з агресивним північно-східним сусідом - Росією.

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобула передача «Історична правда. Українська ідентичність» (автори проекту - Вахтанг Кіпіані, Ольга Мовчан, Дарія Коровицька, Петро Колодій, Богдан Ільчишин), яка вийшла в ефір 29 вересня 2019 р. на телеканалі «Еспресо».

Серед поданих на премію радіопрограм кращою визнана передача «Вся країна», яка вийшла в ефір 22 січня 2019 року на Українському радіо. Керівник проекту - Юлія Шелудько, автори - Ольга Молоцька, Вікторія Сидоренко, Софія  Шеметуха. Передача створена до Дня Cоборності України. За допомогою радіомосту між студіями Києва, Івано-Франківська та Дніпра слухачі дізналися, як цей день святкували 100 років тому і як святкують сьогодні.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію присуджено доктору наук з державного управління, професору Василю Куйбіді та доктору політичних наук, професору Валерію Бебику за монографію «Національна безпека в умовах інформаційних та гібридних війн» (НАДУ, м. Київ, 2019). У книзі викладено теорію інформаційних та гібридних війн, методи протидії зовнішній інформаційній агресії, спеціальним інформаційним кампаніям, операціям, впливам.

Також за високий рівень поданих на конкурс робіт та особистий внесок у збереження історичної пам’яті народу вирішено нагородити грамотами Держкомтелерадіо журналіста, письменника Валерія Дяченка за статтю  «Про "гоголівську хворобу", або Як ми святкуємо ювілеї Миколи Гоголя» (часопис «Буковинський журнал», №1, 2020) та журналістку Світлану Чорну за книгу «Під знаком тризуба» (видавництво «Дніпро», м. Київ, 2019).

Загалом цього року на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності було подано 22 твори: 5 - в номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації»; 10 - в номінації «За кращий твір у телевізійній сфері»; 2 - в номінації «За кращий твір у радіомовній сфері»; 5 - в номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері».

Премію ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності засновано 2004 року, вона присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Про лауреатів премії 2019 року читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду