detector.media
01.07.2021 09:13
Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі
Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі
Ткаченко відкинув звинувачення, сказавши, що як гендиректор холдингу не проводив кастинги.

Ведуча Кароліна Ашіон 30 червня звинуватила колишнього генерального директора «1+1 медіа» та каналу «1+1», міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка в расизмі.

Ведуча розповіла, що шість років Ткаченко відмовив їй у кастингу на ранкове шоу через колір шкіри. Після цього вона звільнилася.

«Перед тим, як з'явитися в ефірі каналу "Прямий", я працювала на "2+2". Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера "1+1 медіа" Олександра Ткаченка: "Чи не могла би я взяти в ньому участь?". Відповідь була карколомною: "Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... Я не готовий ризикувати рейтингами... ". Далі – шок, море сліз і звільнення. Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для "1+1" не вийшла, на "Антоніну" (збірний образ глядача "Плюсів") не схожа», – розповіла Ашіон.

Вона сказала, що зустріла Олександра Ткаченка з дружиною, ексдиректоркою «1+1 Digital та інновації», нині очільницею диджитал-напрямку регіональних телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live Анною Ткаченко на джазовому фестивалі Leopolisjazz у Львові. Кароліна Ашіон вирішила нагадати йому про той епізод.

«Я нагадала Ткаченку про той епізод. І знову отримала у відповідь "нетлєнку". "Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав?". Я остовпіла. Але дружина міністра не мовчала. І навіть тикала мені чомусь, вважаючи за свій обов'язок, напевно, захистити чоловіка. Ну що ж, похвально. "Так, а може мені ще вибачення у вас попросити? ", – сказав Ткаченко з "посмішкою" на обличчі, – розповіла ведуча. – Чи можна було тоді знайти інші слова для більш делікатного відмови? Впевнена, так. Будь-який розсудливий чоловік знайшов би що сказати. Можна було тепер просто вибачитися по-людськи? Звісно. А так це не просто хамство. Це расизм, хлопці. Вже я-то знаю в цьому толк».

Ткаченко в коментарях до посту ведучою відкинув звинувачення, сказавши, що як гендиректор холдингу не проводив кастинги.

«Ви згадуєте період, коли хотіли перейти з "2+2" на "Плюси". Внесу невеличку ясність. Це не була моя пряма робота проводити кастинги ведучих на роботу. Ми були колегами впродовж років: Прикро, що через ваше не отримання позиції на іншому каналі того самого холдингу – у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів і менеджерок у будь-якій компанії чи організації – завжди був і є баланс. Я – за різноманітність, інклюзивність і бачення у різниці цінності, яку варто примножувати», – зазначив міністр.

Нагадаємо, у 2017 році Кароліна Ашіон стала однією з ведучих Прямого каналу. Раніше вона працювала на телеканалі «2+2», а в минулому – на розважальному телеканалі ТЕТ і музичному телеканалі М1. 

Фото: Karolina Ashion/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY