detector.media
13.04.2021 21:11
Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин
Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин
Це було вже друге блокування за короткий проміжок часу. Журналіст пов'язує це зі скаргами від ботів.

Фейсбук-акаунт журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького став доступним за кілька годин після блокування. Про це він повідомив «Детектору медіа» та у дописі на власній сторінці.

«Сьогодні мій акаунт у фейсбуці був заблокований впродовж чотирьох годин. Це вже друге блокування протягом короткого періоду часу. До того за всі роки я ніколи не стикався із блокуванням у фейсбуці. Пов'язую ці бани зі скаргами на мій профіль з боку людей орендаря-забудовника Совських ставків у Києві, депутата міської ради від ЄС Ігоря Баленка. Чому я так думаю. Тому що серія банів у фейсбуці дивним чином почалася після того, як я активно виступив проти забудови Совських ставків. Я розумію, що соцмережа не банить за такі пости сама по собі. Але, виявляється, вона не дуже захищає від фейкових скарг на профіль», – написав пан Яніцький.

Він також закликав приєднуватись до нього в інших соціальних мережах, наприклад, у Twitter, на випадок чергового блокування у фейсбуці.

Нагадаємо, що блокування сторінки Андрія Яніцького 13 квітня стало другим за останні два тижні.

Увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль журналіста Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі була недоступна. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника Совських ставків на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування.

Вже 4 квітня сторінку було розблоковано завдяки розголосу та сторонній допомозі, але журналіст не виключав, що на неї продовжать скаржитись.

Фото: facebook.com/indrih

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY