detector.media
04.04.2021 11:20
Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького
Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького
Він пов'язує це з тим, що став на захист Совських ставків від забудови.

Увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль українського журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Наразі він не може скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі недоступна. Про це журналіст сам повідомив «Детектору медіа».

У Facebook пан Яніцький мав близько 5000 друзів та ще понад 3000 фоловерів. Він вже звернувся до адміністрації сервісу із проханням переглянути рішення про блокування акаунту.

Журналіст пов'язує бан у соцмережі зі своєю громадською екологічною активністю. У березні він активно підключився до захисту майже 20 гектарів Совських ставків, які хочуть забудувати. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування. До того ж днями невідомі намагалися зламати його профіль, але це не вдалось зробити завдяки двофакторній аутентифікації.

«Про наміри провести чорну піар-кампанію проти мене та інших активних противників забудови зеленої зони мене вже багато разів попереджали», – розповів журналіст.

Він побоюється, що, поки його реальна сторінка на перевірці, опоненти можуть створити фейкову сторінку та спробувати дискредитувати його у соцмережі.

Зазначимо, що в 2008-му компанія «Господарник», яка належить депутату Київради від «Євросолідарності» Ігорю Баленку, взяла в оренду 19 га на нижньому каскаді водоймищ Совські ставки. З тих пір там нічого не побудували. Але останній місяць навколо зеленої зони почалася неабияка боротьба. Місцеві жителі і активісти виступають проти забудови зеленої зони і хочуть побудувати Екопарк. Наразі справа розглядається у суді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY