Апеляцію на вирок Стерненку подадуть 23 березня

Апеляцію на вирок Стерненку подадуть 23 березня

22 Березня 2021
1481
22 Березня 2021
16:38

Апеляцію на вирок Стерненку подадуть 23 березня

1481
Також захист Стерненка проситиме повторно дослідити докази, надані стороною обвинувачення.
Апеляцію на вирок Стерненку подадуть 23 березня
Апеляцію на вирок Стерненку подадуть 23 березня

Захист екслідера одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка планує подати апеляцію на вирок у справі про напад на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича 23 березня. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на заяву адвоката Масі Найєма.

«У апеляційній скарзі будемо просити: 1. Скасувати запобіжний захід; 2. Стерненка Сергія В'ячеславовича – звільнити з-під варти у залі суду», – заявив Найєм.

Крім того, захисники Стерненка проситимуть повторно дослідити докази, надані стороною обвинувачення.

Також адвокати проситимуть скасувати вирок судді Приморського районного суду міста Одеси Віктора Попревича від 23 лютого, провадження у справі закрити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України (не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати).

За словами Найєма, таку ж скаргу подаватиме і захист соратника Стерненка Руслана Демчука, якого теж засудили до 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі про напад на Щербича.

20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками. 

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції затримали. Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.

23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

За версією слідства, Стерненко та Демчук викрали Щербича, кинули у підвал, де нанесли потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду