ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко кандидаткою в нардепи

ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко кандидаткою в нардепи

2 Березня 2021
1951

ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко кандидаткою в нардепи

1951
Кузьменко планує активно вести кампанію.
ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко кандидаткою в нардепи
ЦВК зареєструвала Юлію Кузьменко кандидаткою в нардепи

Центральна виборча комісія 1 березня зареєструвала дитячу кардіохірургиню, волонтерку, підозрювану в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко кандидаткою в народні депутатки від партії «Європейська Солідарність» у 50-му окрузі, що на Донеччині. Про це ЦВК повідомила під час засідання, передає «ЄС».

Кузьменко сказала, що планує активно вести кампанію: «Зараз ми живемо в епоху специфічного правосуддя. Але я сподіваюся, що мені дадуть можливість реалізувати своє конституційне право бути обраною і провести кампанію на окрузі особисто. Адже ніщо не замінить для мене живого спілкування з людьми».

Крім того, раніше ЦВК зареєструвала кандидаткою в нардепи Олену Біленьку (відому як Маруся Звіробій), яка балотується від партії «Європейська солідарність» на 87 окрузі, що на Івано-Франківщині. На цьому окрузі від «Слуги народу» балотується спортсмен та актор Василь Вірастюк.

Як писав ДМ, 15 лютого 2021 року Юлію Кузьменко висунула партія «Європейська солідарність» в окрузі №50 на Донеччині. У ЦВК прямої відповіді не надали, чи зможе Кузьменко балотуватись на довиборах в Раду, але зацитували низку статей із виборчого законодавства. 25 лютого Кузьменко подала до ЦВК документи для її реєстрації кандидаткою на довиборах у ВР. 

На проміжних виборах до Верховної Ради по виборчому округу №50 у Донецькій області також балотуються генеральний продюсер «112 Україна» Артем Марчевський та Валентин Рибін, адвокат проросійського блогера Анатолія Шарія та бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків на Донбасі.

Довибори відбудуться 28 березня 2021 року.

Нагадаємо, 10 грудня 2020 року блогерка та волонтерка Олена Біленька (відома як Маруся Звіробій) приєдналася до партії «Європейська солідарність» та повідомила, що братиме участь у довиборах народного депутата в 87 окрузі на Івано-Франківщині, які пройдуть 28 березня 2021 року. 4 лютого 2021 року «ЄС» повідомила, що висуватиме журналіста та колишнього політв'язня Романа Сущенка кандидатом в народні депутати, коли будуть оголошені довибори в Черкаській області

Фото: Європейська Солідарність

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду