Довибори в Раду: У ЦВК повідомили про блокування роботи комісії на окрузі Вірастюка

Довибори в Раду: У ЦВК повідомили про блокування роботи комісії на окрузі Вірастюка

31 Березня 2021
1334
31 Березня 2021
14:49

Довибори в Раду: У ЦВК повідомили про блокування роботи комісії на окрузі Вірастюка

1334
У ЦВК стверджують, що ситуація на окрузі складна, робота Окружної комісії залишається заблокованою через відсутність кворуму.
Довибори в Раду: У ЦВК повідомили про блокування роботи комісії на окрузі Вірастюка
Довибори в Раду: У ЦВК повідомили про блокування роботи комісії на окрузі Вірастюка

Очільник ЦВК України Олег Діденко повідомив про блокування роботи комісії на 87-му окрузі у Прикарпатті, де за мандат змагаються Василь Вірастюк та Руслан Кошулинський. Про це повідомляє Українська правда.

За словами Діденка, робота Окружної виборчої комісії на 87-му окрузі залишається заблокованою через відсутність кворуму серед членів комісії.

«Зараз привернута увага до ситуації із встановленням підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі №87. На жаль, там вже другу добу заблокована робота окружної виборчої комісії, зокрема і через відсутність кворуму», – заявив Діденко.

Діденко додав, що ситуацію тримають на контролі та намагаються вирішити. Зокрема, і через заміну тих членів ОВК, які ігнорують її засідання. Мова йде про чотирьох осіб. Об 11 годині 31 березня ЦВК вдруге отримала подання про зміну складу комісії та задовольнила його, оскільки призначені вчора члени так і не змогли приступити до роботи. Саме тому робота Окружної комісії і залишається не відновленою.

«33 дільничні виборчі комісії взагалі не здали первинні протоколи про підрахунок голосів, а ще 7 ДВК мають надати уточнені протоколи. Тобто наразі відсутні результати підрахунку із 40 комісій», – додав Діденко.

Кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський на довиборах у Верховну Раду в окрузі №87, де поки перемагає стронгмен і висуванець «Слуги народу» Василь Вірастюк, вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. 

В окрузі на Прикарпатті також балотувалася волонтерка та висуванка «Європейської Солідарності» Маруся Звіробій (Олена Біленька), яка зняла свою кандидатуру на користь «свободівця» Кошулинського.

Станом на 30 березня ЦВК підрахував менше 68% протоколів дільничних комісій.

Василь Вірастюк попри відсутність остаточних результатів ЦВК вже оголосив себе переможцем довиборів на Прикарпатті. 

Довибори відбулись і на Донеччині, після підрахунку 100% бюлетенів на 50-му окрузі переможцем став мер Добропілля, представник партії «Порядок» Андрій Аксьонов з 65,46% голосів.

Ілюстративне фото: Радіо Свобода/Рух Чесно 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду