Помер режисер Роман Віктюк

Помер режисер Роман Віктюк

17 Листопада 2020
1589
17 Листопада 2020
17:14

Помер режисер Роман Віктюк

1589
Раніше він хворів на коронавірусну інфекцію.
Помер режисер Роман Віктюк
Помер режисер Роман Віктюк

Засновник і художній керівник Театру Романа Віктюка, режисер Роман Віктюк пішов з життя 17 листопада. Він помер на 85-му році життя. Про це повідомив Театр Романа Віктюка у Facebook.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Роман Віктюк потрапив до лікарні з коронавірусною інфекцією.

Роман Віктюк народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Після закінчення інституту в 1956 році, вступив у трупу ТЮГу. Він ставив спектаклі в своєму театрі, потім на сценах Києва й Твері, працював у Київському ТЮГу, Російському драматичному театрі Литовської РСР, викладав в студії при Київському театрі імені І. Франка та в Державному училищі циркового та естрадного мистецтва. Загалом він працював в театрах Росії, України, Латвії, Литви, Фінляндії, США, Італії, Греції, Ізраїлю та країнах колишньої Югославії. У його режисерському доробку понад 200 вистав. Він має звання заслуженого діяча мистецтв Росії (2003), народного артиста України (2006), народного артиста Росії (2009).

Фото: Театр Романа Віктюк / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1589
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду