З життя пішов Михайло Жванецький

З життя пішов Михайло Жванецький

6 Листопада 2020
2529
6 Листопада 2020
16:13

З життя пішов Михайло Жванецький

2529
На початку жовтня він повідомив про припинення концертної діяльності.
З життя пішов Михайло Жванецький
З життя пішов Михайло Жванецький

Сатирик Михайло Жванецький помер 6 листопада 2020 року. Йому було 86 років. Про це 6 листопада російському каналу «Дождь» повідомили його друзі та концертний директор Олег Сташкевич.

На початку жовтня він повідомив про припинення концертної діяльності.

Михайло Жванецький народився в Одесі 6 березня 1934 року, закінчив там інститут за фахом інженера. У 1960-х почав працювати з Аркадієм Райкіним та ставив спектаклі в Ленінградському театрі мініатюр, потім почав виступати самостійно. Сатирик написав понад 10 книг, був художнім керівником Московського театру мініатюр та президентом Всесвітнього клубу одеситів. Також Михайло Жванецький мав звання народного артиста України, народного артиста Росії та заслуженого діяча мистецтв Росії. 

У березні 2014 року Жванецький підписав листа проти окупації Криму».

У 2019-му Одеський міжнародний кінофестиваль нагородив Михайла Жванецького почесним «Золотим Дюком», назвавши його «другом і символом фестивалю».

Фото: Svklimkin / WikiCommons

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2529
Читайте також
09.03.2014 15:25
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
10 090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду