«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)

«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)

4 Вересня 2020
1673

«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)

1673
Поминальна зустріч відбудеться на Лук'янівському кладовищі в Києві.
«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)
«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)

Національне інформаційне агентство України «Укрінформ» 4 вересня вшановує пам'ять свого журналіста Олега Задоянчука, який загинув унаслідок артобстрілу системами «Смерч» під Луганськом у 2014 році. Про це агентство повідомило 4 вересня.

На Лук'янівському кладовищі в Києві, о 12:00, відбудеться поминальна зустріч. Вхід до військового кладовища – з боку вул. Дорогожицької направо до ділянки загиблих на фронті в АТО.

ДОВОНЕНО: У шості роковини загибелі журналісти родичі, колеги та побратими загиблого зібралися на Лук'янівському кладовищі. Зокрема, на поминальну зустріч прийшов командир бригади територіальної оборони Києва Микола Білосвіт, який у 2014 році був начальником штабу батальйону, у якому служив пан Задоянчук.

«Третя хвиля мобілізації, яка була у 2014 році, я вважаю, що вона була найпатріотичніша та наймотивованіша хвиля чоловіків і жінок. Ми все літо 2014 року "йшли вперед" і звільняли територію України від російських загарбників, російських військ. В кінці серпня Олег прийшов по третій хвилі мобілізації. Я тоді був начальником штабу батальйону...У ніч з 3 на 4 вересня були залпи артилерії "Смерч" з території Росії, не змогли вберегти, і ми як командири максимально старалися, але артилерія не вибирає», – сказав він.

Олег Задоянчук народився 10 липня 1971 року в Хабаровську. У 1995 році закінчив Київський університет імені Шевченка. Працював на каналах «1+1», Новий канал, «Сіті», 5 канал, в інформагентствах УНІАН та «Укрінформ».

Олега Задоянчука мобілізували 29 серпня 2014 року. 2 вересня він прийняв присягу і встиг відіслати в агентство репортаж про цю урочисту подію. Однак 4 вересня 2014 року під Луганськом, він загинув унаслідок підлого артнальоту систем «Смерч» з російської території на українські позиції в районі села Дмитрівка Новоайдарівського району.  Загиблому журналісту було 43 роки.

 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду