Пам'яті товариша - рік тому в АТО загинув журналіст Олег Задоянчук

Пам'яті товариша - рік тому в АТО загинув журналіст Олег Задоянчук

4 Вересня 2015
1876
4 Вересня 2015
12:19

Пам'яті товариша - рік тому в АТО загинув журналіст Олег Задоянчук

1876
Пам'яті товариша - рік тому в АТО загинув журналіст Олег Задоянчук
Пам'яті товариша - рік тому в АТО загинув журналіст Олег Задоянчук

Ні, не було в ньому нічого монументального. Небагатослівний, трохи замкнутий. Окуляри. Осмислений погляд. Безвідмовність у журналістських справах.

 

Він відчував слово і готовий був сперечатися з «начальством» про неправильно розставлені коми. При цьому він не чіплявся до слів і з повагою ставився до точку зору, відмінної від власної. І це не була поступливість. Як ми всі зрозуміли пізніше, у нього була своя філософія, своє сприйняття життя. Він стримано відповідав на його «сюрпризи» і не скаржився. Він ніколи не скаржився, включаючи ті недовгі декілька місяців, які нам пощастило його знати.

 

Ми намагалися знайти в його творчості щось таке, що хоч якось могло пояснити долю, якийсь натяк, ознаку, прикмету. Ні. Наскільки багатою й різноманітною була Його професійна кар'єра, настільки ж і «типовою» вона була для хорошого журналіста. УНІАН, «Плюси», «П'ятий», «Новий», «Сіті»... У нашому агентстві він пропрацював недовго, і про те, як його сприймали інші колеги по «цеху» ми дізналися пізніше. Після його смерті.

 

Олег Задоянчук. Кореспондент Укрінформу. Він був призваний 29 серпня 2014 року. Вже 2 вересня прийняв присягу і встиг відіслати в агентство репортаж про цю урочисту подію.

 

Рівно рік тому, 4-го вересня, під Луганськом, він загинув унаслідок підлого артнальоту «Ураганів» з російської території на українські позиції в районі села Дмитрівка Новоайдарівського району.

 

 

З багатьох слів, сказаних про нього рік тому, особливе, практично документальне значення мають свідчення очевидця, солдата 12-го батальйону територіальної оборони Києва Івана Лелюха.

 

«Останню ніч ми ночували у клубі. Саме туди приходили відпочивати бійці з передової. Коли почався обстріл, ми лежали на підлозі. Ми не уявляли, куди бігти, оскільки самі були «тилом», а стріляли з боку Росії. Після першого вибуху я крикнув: «Олег, ти живий?». Він відповів: «Живий». Після другого на мій крик він не відповів. Я до нього підповз. Витяг з-під якогось завалу, покликав допомогу. Сподівався, що він живий, просто контужений. Але наступного дня мені сказали, що Олег помер».

 

Олег Задоянчук. Сорок три роки. По життю він ішов журналістом. Помер солдатом, захищаючи Батьківщину. І увійшов в історію. Ні, не агентства. Він увійшов в історію цієї країни.

 

Ми пам'ятаємо тебе, солдате.


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду