detector.media
04.09.2020 11:32
«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)
«Укрінформ» вшановує пам'ять загиблого журналіста Олега Задоянчука (ФОТО)
Поминальна зустріч відбудеться на Лук'янівському кладовищі в Києві.

Національне інформаційне агентство України «Укрінформ» 4 вересня вшановує пам'ять свого журналіста Олега Задоянчука, який загинув унаслідок артобстрілу системами «Смерч» під Луганськом у 2014 році. Про це агентство повідомило 4 вересня.

На Лук'янівському кладовищі в Києві, о 12:00, відбудеться поминальна зустріч. Вхід до військового кладовища – з боку вул. Дорогожицької направо до ділянки загиблих на фронті в АТО.

ДОВОНЕНО: У шості роковини загибелі журналісти родичі, колеги та побратими загиблого зібралися на Лук'янівському кладовищі. Зокрема, на поминальну зустріч прийшов командир бригади територіальної оборони Києва Микола Білосвіт, який у 2014 році був начальником штабу батальйону, у якому служив пан Задоянчук.

«Третя хвиля мобілізації, яка була у 2014 році, я вважаю, що вона була найпатріотичніша та наймотивованіша хвиля чоловіків і жінок. Ми все літо 2014 року "йшли вперед" і звільняли територію України від російських загарбників, російських військ. В кінці серпня Олег прийшов по третій хвилі мобілізації. Я тоді був начальником штабу батальйону...У ніч з 3 на 4 вересня були залпи артилерії "Смерч" з території Росії, не змогли вберегти, і ми як командири максимально старалися, але артилерія не вибирає», – сказав він.

Олег Задоянчук народився 10 липня 1971 року в Хабаровську. У 1995 році закінчив Київський університет імені Шевченка. Працював на каналах «1+1», Новий канал, «Сіті», 5 канал, в інформагентствах УНІАН та «Укрінформ».

Олега Задоянчука мобілізували 29 серпня 2014 року. 2 вересня він прийняв присягу і встиг відіслати в агентство репортаж про цю урочисту подію. Однак 4 вересня 2014 року під Луганськом, він загинув унаслідок підлого артнальоту систем «Смерч» з російської території на українські позиції в районі села Дмитрівка Новоайдарівського району.  Загиблому журналісту було 43 роки.

 

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY