Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко

Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко

3 Вересня 2020
2099

Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко

2099
Тарас Шевченко склав повноваження через перехід на державну службу.
Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко
Незалежну медійну раду очолила Антоніна Черевко

28 серпня Незалежна медійна рада обрала нову голову. За підсумками голосування, очільницею Незалежної медійної ради стала Антоніна Черевко, юристка, експертка у сфері міжнародного розвитку. На цьому посту вона змінила Тараса Шевченка, голову ГО «Центр демократії та верховенства права», який склав повноваження голови 12 серпня у зв’язку з призначенням заступником міністра культури та інформаційної політики.

Голова Незалежної медійної ради, згідно з Положенням про Незалежну медійну раду, призначається на два роки.

Антоніна Черевко є випускницею Києво-Могилянської академії та Оксфордського університету. Працювала з такими міжнародними організаціями як IREX, Рада Європи, ОБСЄ та «Міжнародна підтримка медіа». Має більше 15 років досвіду роботи в таких сферах як: верховенство права, права людини, розвиток медіа та реформа медіазаконодавства. Зокрема, разом із партнерськими організаціями, активно працювала над упровадженням ключових медіа реформ в Україні.

Як радник із законодавчих реформ для МО «Міжнародна підтримка медіа» долучалася до законотворчої роботи та/або адвокасі й стратегічних судових процесів у Зімбабве, Тунісі, Шрі-Ланці. Була консультантом з оцінювання міжнародних медійних програм у регіоні та регулярно брала участь у міжнародних місіях з дослідження потреб медіа розвитку у Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні. З грудня 2019 року член Комітету експертів Ради Європи з питань протидії мові ненависті (Committee of Experts on Combating Hate Speech (ADI/MSI-DIS) of the Council of Europe).

Також Антоніна Черевко є членом правління ГО «Детектор медіа».

Нагадаємо, Незалежна медійна рада – незаангажований та професійний орган саморегулювання у медійній сфері, створений у 2016 році. НМР заснували Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», «Детектор медіа» та Фундація «Суспільність». Незалежна медійна рада розглядає спірні ситуації щодо дотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики. 

Зокрема, експерти НМР готували висновки щодо дотримання стандартів під час виборів, розпалювання ворожнечі та ненависті у медіа, введення глядачів у оману, зображення дітей у медіа. Висновки незалежного органу все частіше використовуються в рішеннях регулятора – Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також Незалежна медійна рада видає рекомендації: як для органів влади, так і для журналістів, які висвітлюють резонансні теми. Незалежна медійна рада складається із 15 членів – авторитетних незаангажованих діячів з ґрунтовним досвідом у медійній сфері.

Першою головою НМР з дня заснування була голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, яка склала свої повноваження та вийшла з ради в грудні 2019 року.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду