Пішла з життя директорка програми Фулбрайта в Україні Марта Коломиєць

Пішла з життя директорка програми Фулбрайта в Україні Марта Коломиєць

17 Серпня 2020
11425

Пішла з життя директорка програми Фулбрайта в Україні Марта Коломиєць

11425
Професійна журналістка, яка висвітлювала боротьбу за незалежність України, дружина Данила Яневського.
Пішла з життя директорка програми Фулбрайта в Україні Марта Коломиєць
Пішла з життя директорка програми Фулбрайта в Україні Марта Коломиєць

16 серпня пішла з життя директорка програми імені Фулбрайта в Україні, голова правління Українського жіночого фонду, журналістка за фахом Марта Коломиєць. Про це повідомили у програмі імені Фулбрайта.

«Із глибоким сумом Програма імені Фулбрайта в Україні, Представництво Інституту міжнародної освіти (IIE) й Фулбрайтівське товариство сприйняли звістку про цю непоправну втрату для усієї фулбрайтівської родини – смерть чудової, сильної й світлої людини», — йдеться у повідомленні адміністрації програми. Марта Коломиєць очолювала фулбрайтівську програму з 2013 року. Разом із чоловіком, журналістом і телеведучим Данилом Яневським, продюсувала фільм про життя патріарха Йосипа Сліпого.

Співчуття рідним висловило й посольство Сполучених Штатів Америки в Україні: «Вона присвятила своє життя розвитку співпраці між українцями та американцями, а також керувала програмою Фулбрайта вміло та пристрасно протягом критичних часів в історії України. Ми надзвичайно сумуватимемо за її лідерством, самовідданістю та дружбою».

Марта Коломиєць народилась у Чикаго. Вивчала журналістику в Іллінойському університеті, з 1987 року їздила у журналістські відрядження до тоді ще радянської України. Працювала журналісткою у газеті Ukrainian Weekly (1991—1998), співпрацювала з Associated Press та Newsweek.

На початку 1990-х переїхала в Україну. Очолювала Українську освітню програму ринкових реформ (1999-2002), антикорупційну програму USAID «Партнерство за прозоре суспільство» (2002 -2004), програму «Партнерство громад» Фундації «Україна-США» (2004-2007) та українського офісу Національного демократичного інституту міжнародних відносин (2007-2009). Працювала директоркою програм і комунікацій Української католицької освітньої фундації (2010-2012, Чикаго, США). Допомагала Українському католицькому університету, де її називають «Посестрою і найближчою Подругою».

Час і місце прощання з Мартою Коломиєць «Детектор медіа» повідомить, щойно вони будуть оголошені.

Редакція «Детектора медіа» висловлює співчуття Данилові Яневському, усім рідним та близьким Марти.

 

Світлина з «Фейсбуку» Марти Коломиєць

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду