На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою «Сьогодні» та нардепом Герусом

На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою «Сьогодні» та нардепом Герусом

16 Серпня 2020
6661

На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою «Сьогодні» та нардепом Герусом

6661
Журналістка заявляє про перешкоджання законній діяльності, а нардеп - про порушення місцевих законів, якими заборонено журналістські зйомки на територіі приватних готелей.
На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою «Сьогодні» та нардепом Герусом
На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою «Сьогодні» та нардепом Герусом

На курорті у Туреччині виник конфлікт між журналісткою новинної програми «Сьогодні» (канал «Україна») Дар'єю Сметанко та нардепом Андрієм Герусом («Слуга народу»). Про це йдеться в оприлюдненому сюжеті телеканалу.

За словами журналістки, нардеп забрав у неї посвідчення - і повернув тільки після спільної розмови із керівництвом готелю та поліцією.

«Ми були на ресепшені в готелі, говорили з директором, також Андрій Герус викликав поліцію, щоб поспілкуватися. Раніше ми виїхали до Туреччини, щоб побачити, як відпочивають нардепи. Побачили ми тут Андрія Геруса, бачили, як він був у басейні, як він відпочивав. І я запитала, скільки коштує такий відпочинок народного обранця, він мені не відповів, а після того, як ми до нього підійшли, він вирвав моє журналістське посвідчення», - розповіла Сметанко.

Вона додала, що конфлікт вирішили компромісним шляхом: нардеп не пише заяву до поліції, а журналісти до нього не підходять і не знімають.

«Наша розмова тривала приблизно півгодини, питання вирішили компромісним шляхом. Він не написав на нас заяву до поліції, але нам заборонили його знімати, підходити ближче ніж на 5-10 метрів, тобто не порушувати приватне життя. Нас відпустили, все з нами добре», - повідомила Дар'я Сметанко в ефірі каналу.

Нардеп Андрій Герус розповів у Facebook свою версію інциденту. За його словами, журналістка порушила турецький закон, який забороняє журналістські зйомки на територіі приватних готелей.

«Сьогодні на узбережжі турецької Анталії познайомився із видатними папарацці із телеканалу "Украіна 24" Ахметова. Дівчина Дар’я із напарником, героїчно виконуючи редакційне завдання, вже два дні потайки фотографує та знімає на відео мене, дітей, дружину. Дар’я була настільки віддана своїй справі, що пішла на багаторазове порушення закону, який у Туреччині забороняє проводити журналістські зйомки на територіі приватних готелей. Оскільки один раз отримавши відповіді на свої питання, Дар’я не заспокоїлася, то поліція та директор готелю долучилися до пояснення дівчині, що закони потрібно виконувати», - написав нардеп.

За його словами, якби він написав письмову скаргу, то журналістку затримала б поліція. Також нардеп заявив, що знімальна група «Сьогодні» жила в номері, втричі дорожчому за його апартаменти.

«Якщо ж ви вважаєте, що це не ви порушували закон, а хтось вам заважав проводити журналістську діяльність, то негайно викличіть поліцію, можемо повторно провести очну ставку, але результат може бути вже гіршим для вас», - додав Герус.

Раніше на Одещині журналістам місцевого каналу погрожували через сюжет про сміттєзвалищі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6661
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
1341 дн. тому
Интересно, а чего она в Крым не поехала, посмотреть как Медведчук там отдыхает)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду