Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький

Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький

15 Серпня 2020
3979

Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький

3979
Журналіст пішов з життя 13 серпня внаслідок серцевого нападу, йому було 64 роки.
Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький
Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький

Помер журналіст-міжнародник, публіцист, організатор роботи журналістських колективів, доцент кафедри періодичної преси в Інституті журналістики КНУ ім. Шевченка Олекса Підлуцький. Про це пише «Укрінформ», посилаючись на інформацію з кафедри, де він працював.

Зазначається, що він помер вночі 13 серпня під час відпочинку у Туреччині.

Олекса Підлуцький народився 10 квітня 1956 року. У 1977 році закінчив з відзнакою економічний факультет Київського державного університету.

Працював в Центральному статистичному управлінні УРСР, в 1979-1983 роках навчався в аспірантурі Київського політехнічного інституту, в 1984 році захистив кандидатську дисертацію.

У 1992 році був одним із засновників першої в Україні кафедри промислового маркетингу в КПІ.

У 1994-1997 роках навчався в докторантурі Інституту економіки НАН України. З 1992 року паралельно з науково-викладацькою роботою займався журналістикою, а з 1997 року - виключно професійною журналістсько-редакційною роботою.

Був головним редактором першої в Україні недержавної економічної газети «Фінансовий Київ» та інформаційного видання Представництва Європейської комісії в Україні «Євробюлетень», заступником головного редактора-шефом Київського редакційного бюро журналу UkraineReport (Мюнхен), кореспондентом Київського бюро Української служби «Радіо Свобода», редактором відділу міжнародної політики та інформації газети «День», першим заступником головного редактора газети «Україна і світ сьогодні», прес-офіцером пресслужби Папи Іоанна Павла II під час його візиту в Україну, редактором економічного відділу та заступником головного редактора газети «Правда України».

«Детектор медів» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олекси Підлуцького.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3979
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду