detector.media
15.08.2020 18:10
Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький
Помер журналіст-міжнародник Олекса Підлуцький
Журналіст пішов з життя 13 серпня внаслідок серцевого нападу, йому було 64 роки.

Помер журналіст-міжнародник, публіцист, організатор роботи журналістських колективів, доцент кафедри періодичної преси в Інституті журналістики КНУ ім. Шевченка Олекса Підлуцький. Про це пише «Укрінформ», посилаючись на інформацію з кафедри, де він працював.

Зазначається, що він помер вночі 13 серпня під час відпочинку у Туреччині.

Олекса Підлуцький народився 10 квітня 1956 року. У 1977 році закінчив з відзнакою економічний факультет Київського державного університету.

Працював в Центральному статистичному управлінні УРСР, в 1979-1983 роках навчався в аспірантурі Київського політехнічного інституту, в 1984 році захистив кандидатську дисертацію.

У 1992 році був одним із засновників першої в Україні кафедри промислового маркетингу в КПІ.

У 1994-1997 роках навчався в докторантурі Інституту економіки НАН України. З 1992 року паралельно з науково-викладацькою роботою займався журналістикою, а з 1997 року - виключно професійною журналістсько-редакційною роботою.

Був головним редактором першої в Україні недержавної економічної газети «Фінансовий Київ» та інформаційного видання Представництва Європейської комісії в Україні «Євробюлетень», заступником головного редактора-шефом Київського редакційного бюро журналу UkraineReport (Мюнхен), кореспондентом Київського бюро Української служби «Радіо Свобода», редактором відділу міжнародної політики та інформації газети «День», першим заступником головного редактора газети «Україна і світ сьогодні», прес-офіцером пресслужби Папи Іоанна Павла II під час його візиту в Україну, редактором економічного відділу та заступником головного редактора газети «Правда України».

«Детектор медів» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олекси Підлуцького.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY