Зеленський: Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький перебувають у цілковитій безпеці

Зеленський: Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький перебувають у цілковитій безпеці

14 Серпня 2020
1546

Зеленський: Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький перебувають у цілковитій безпеці

1546
Президент також закликав Білорусь утриматися від незаконних затримань і насильства.
Зеленський: Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький перебувають у цілковитій безпеці
Зеленський: Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький перебувають у цілковитій безпеці

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що в Білорусі відпустили українських журналістів Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького, а також українку Оксану Альошину. Зараз вони перебувають у цілковитій безпеці. Про це президент повідомив 14 серпня на своїй сторінці в Facebook.

«Білорусь, зрозуміло, зараз сильно страждає. Шукає рішення та вихід з дуже непростої ситуації. Кожного дня трапляються ексцеси. Зокрема, з нашими громадянами, які опинилися в цей непростий час у сусідній країні. Але є й добра новина. Сьогодні, після наших наполегливих дій, були нарешті звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина», – сказав Володимир Зеленський.

Крім того, він розповів, що Україна веде перемовини задля звільнення українця Романа Шишка, якого утримують в ізоляторі Бреста.

«Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме. Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі», – додав український президент.

Як писав ДМ, 14 серпня з СІЗО в Мінську випустили українських журналістів Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

Нагадаємо, Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва було затримано 12 серпня. Заяви на їхню підтримку також висловили Міністерство закордонних справ України та українські правозахисники та громадські організації. Пізніше стало відомо, що на українців  заведено кримінальну справу за статтею «масові заворушення», яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення. У їх помешканні в Мінську провели обшуки, унаслідок яких вилучили ноутбук пана Рєуцького та паспорт Євгена Васильєва.

13 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Україна вимагає від влади Білорусі якомога швидше звільнити Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 13 серпня повідомив, що відомство поки не знає, де утримують українців.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова 13 серпня закликала голову Комісії з прав людини, національним відносинам і засобам масової інформації Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь Андрія Наумовича забезпечити правовий захист журналістам Євгену Васильєву та Костянтину Рєуцькому, а також повернути їх в Україну.

Фото: Людмила Денісова / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1546
Читайте також
23.08.2020 12:09
Тетяна Безрук
«Детектор медіа»
3 338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду