detector.media
10.08.2020 13:35
У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»
У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»
Очільниця RFE/RL закликала владу Болгарії розслідувати ці інциденти й засудити напади на журналістів.

У болгарській столиці Софії 7 серпня під час мітингу на підтримку правлячої партії «Герб», на якому виступав прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, напали на дві знімальну групи місцевої редакції «Радіо Свобода». Про це повідомила українська редакція «Радіо Свобода».

Спершу невідомий чоловік у масці напав на журналістку Поліну Паунову, він вирвав у неї телефон і викинув його на землю. У партії «Герб» сказали, що нібито не причетні до цього нападу. Водночас піарник партії намагався перешкоджати роботі іншої знімальної групи «Радіо Свобода».

Виконувачка обов’язків президента RFE/RL Дейзі Сінделар закликала владу Болгарії розслідувати ці інциденти й засудити напади на журналістів.

«RFE/RL обурені нападом на двох наших журналістів під час виконання ними професійних обов’язків із висвітлення цієї політичної події. Інцидент повинен бути негайно розслідуваний владою, а винні особи притягнути до відповідальності. Болгарський уряд на найвищому рівні також повинен публічно відмовитися від причетності до цього нападу й будь-яких інцидентів, пов’язаних із насильством або жорстоким поводженням щодо журналістів», – сказала вона.

Міністерство внутрішніх справ Болгарії вже повідомило, що допитало свідків.

Нагадаємо, мовлення «Радіо Свобода» в Болгарії запустили в 1950 році, у 2004 році – зупинили. Однак у січні 2019 року корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомила про відновлення роботи для аудиторії в Болгарії. Рішення про відновлення роботи у «Радіо Свобода» пояснили складністю суспільно-політичних демократичних перетворень, з якими в останні роки зіткнулася Болгарія.

Фото: стоп-кадр

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY