Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії

Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії

21 Липня 2020
10311

Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії

10311
Водночас журналіст не виключає, що проти нього можуть відкрити кримінальне провадження під час розгляду цієї заяви.
Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії
Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії

Журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін 21 липня подав до російського консульства заяву про вихід з громадянства РФ, яке він отримав після окупації Криму. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Щойно вийшов з російського консульства. Здав документи на вихід з громадянства. Мав ще в березні, але карантин сплутав плани. Так, офіційний Київ не визнає "кримські паспорта", але їх визнає РФ», – повідомив він.

Журналіст уточнив, що консульство розглядає такі заяви від 3 до 6 місяців.

«Теоретично, за цей час можуть "знайти" на мене якусь кримінальну справу. Наприклад, за заклики до порушення терцілісності РФ. А можуть і не знайти. Чи стане зрозуміло восени. Варіант "спалити паспорта" або "відправити поштою" – це не варіант. Процедура розлучення з державою вимагає процедур. Навіть, якщо мова йде про окупаційні документи країни-агресора», – розповів пан Казарін.

Нагадаємо, 11 червня 2020 року про російські паспорти Павла Казаріна (внутрішній і закордонний) розповів проросійський блогер і політик Анатолій Шарій. Згодом про це написав і колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. 

12 червня журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін підтвердив, що має російський паспорт з березня 2014 року. За його словами, він його отримав у Сімферополі, оскільки планував залишитися жити в Криму з батьками. Однак у січні 2020 року він записався на прийом у російське посольство і відправив поштою заяву про вихід з громадянства. Візит призначили на кінець березня, але через карантин він не відбувся. У посольстві обіцяють відновити прийом після 18 червня.

16 червня Міністерство закордонних справ України нагадало, що громадяни України, які мешкають в окупованому Криму, фактично не мали вибору та можливості відмовитися від російського громадянства. Зокрема, відсутність російського паспорта могла стати причиною примусової депортації та заборони в’їзду на територію півострова. 

Фото: Павло Казарін / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10311
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро
1373 дн. тому
Так швидко? Шість років планував таку значущу подію. Нехай дякує Шарію- тепер зможе балотуватися кудись, "патріот".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду