detector.media
21.07.2020 17:27
Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії
Павло Казарін подав заяву про вихід з громадянства Росії
Водночас журналіст не виключає, що проти нього можуть відкрити кримінальне провадження під час розгляду цієї заяви.

Журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін 21 липня подав до російського консульства заяву про вихід з громадянства РФ, яке він отримав після окупації Криму. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Щойно вийшов з російського консульства. Здав документи на вихід з громадянства. Мав ще в березні, але карантин сплутав плани. Так, офіційний Київ не визнає "кримські паспорта", але їх визнає РФ», – повідомив він.

Журналіст уточнив, що консульство розглядає такі заяви від 3 до 6 місяців.

«Теоретично, за цей час можуть "знайти" на мене якусь кримінальну справу. Наприклад, за заклики до порушення терцілісності РФ. А можуть і не знайти. Чи стане зрозуміло восени. Варіант "спалити паспорта" або "відправити поштою" – це не варіант. Процедура розлучення з державою вимагає процедур. Навіть, якщо мова йде про окупаційні документи країни-агресора», – розповів пан Казарін.

Нагадаємо, 11 червня 2020 року про російські паспорти Павла Казаріна (внутрішній і закордонний) розповів проросійський блогер і політик Анатолій Шарій. Згодом про це написав і колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. 

12 червня журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін підтвердив, що має російський паспорт з березня 2014 року. За його словами, він його отримав у Сімферополі, оскільки планував залишитися жити в Криму з батьками. Однак у січні 2020 року він записався на прийом у російське посольство і відправив поштою заяву про вихід з громадянства. Візит призначили на кінець березня, але через карантин він не відбувся. У посольстві обіцяють відновити прийом після 18 червня.

16 червня Міністерство закордонних справ України нагадало, що громадяни України, які мешкають в окупованому Криму, фактично не мали вибору та можливості відмовитися від російського громадянства. Зокрема, відсутність російського паспорта могла стати причиною примусової депортації та заборони в’їзду на територію півострова. 

Фото: Павло Казарін / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY