Павло Казарін має російський паспорт, але планує позбутися російського громадянства

Павло Казарін має російський паспорт, але планує позбутися російського громадянства

12 Червня 2020
4999

Павло Казарін має російський паспорт, але планує позбутися російського громадянства

4999
Журналіст, колумніст і телеведучий Павло Казарін підтвердив, що має російський паспорт з березня 2014 року, але зараз проходить процедуру виходу з російського громадянства.
Павло Казарін має російський паспорт, але планує позбутися російського громадянства
Павло Казарін має російський паспорт, але планує позбутися російського громадянства

Про російські паспорти Павла Казаріна (внутрішній і закордонний) розповів 11 червня у своєму ютуб-каналі проросійський блогер і політик Анатолій Шарій. Він оприлюднив цю інформацію якраз напередодні Дня Росії, який відзначається 12 червня. Зранку 12 червня про російські паспорти Павла Казаріна написали видання Шарія «Шарий.нет» і колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі. Шарій у своєму ютуб-каналі закликав «вітати пропагандиста з “Радіо Свобода” Павла Казаріна з Днем Росії». 12 червня фейсбук-сторінку Павла Казаріна атакували боти, які почали писати йому привітання з Днем Росії.

І Шарій, і Портнов у своїх дописах називають журналіста «пропагандистом українського “Радіо Свобода”» - тобто їхня критика спрямована лише на одне з місць роботи Павла Казаріна (він є колумністом проєкту «Радіо Свобода» «Крим. Реалії», ведучим каналів ICTV і «UA: Перший», колумністом «Української правди» та низки інших видань). Проєкт української редакції «Радіо Свобода» «Крим. Реалії» в Росії та анексованому нею Криму періодично блокують, деякий час він був у переліку заборонених у Росії сайтів за висвітлення анексії Криму.

Павло Казарін у фейсбук-дописі підтвердив, що має російський паспорт. За його словами, він його отримав у Сімферополі в кінці березня 2014 року, оскільки планував залишитися жити в Криму з батьками. «Після того, як Росія захопила Крим – виявилося, що моя кримська прописка тепер прирівнюється до російського громадянства… Була ще опція отримати російський дозвіл на проживання. Для цього в Криму відкрили чотири вікна для прийому заяв про відмову від роспаспорта. Три тисячі осіб встигли подати заяви. Інші не встигли», - написав він.

З 2012 року до 2014 року Павло Казарін два роки жив і працював у Москві як український громадянин, з дозволом на роботу. В інтерв’ю він нещодавно розповідав про цей період життя в Москві: «Усі знайомі думали, що я переїхав назавжди. Але я постійно відчував, що перебуваю у відрядженні. Я два роки поспіль отримував дозволи на працю, платив усі податки, був нерезидентом, увесь час відчував себе не дуже захищеним зі своїм паспортом у кишені. Особливо, коли ходив на мітинги і бачив, що там відбувається. У лютому 2014-го стало зрозуміло, що відрядження скінчилося».

За словами журналіста, улітку 2014 року, остаточно залишаючи Москву і повертаючись до Криму, він замовив ще й російський закордонний паспорт.

У жовтні 2014 року Павло Казарін залишив Крим і переїхав до Києва. Через рік до Києва переїхали і його батьки. «Російський паспорт був потрібен мені лише для того, щоб жити в окупованому Криму. Коли я звідти поїхав – потреба в ньому відпала. Останні два роки я буду збирати довідки для виходу з російського громадянства», - пояснив журналіст.

За його словами, у січні 2020 року він записався на прийом у російське посольство і відправив поштою заяву про вихід з громадянства. Візит було призначено на кінець березня, але потім почався карантин, і в посольстві обіцяють відновити прийом після 18 червня.

Павло Казарін додав, що планував розповісти цю історію через півроку, коли нарешті завершить процедуру виходу з російського громадянства.

Нагадаємо, нещодавно Павло Казарін став лауреатом Премії імені Георгія Гонгадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4999
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталия
1385 дн. тому
Багато хто з справжніх патріотів України мав тісні бізнесові і родинні зв’язки і з Москвою ,і з росіянами . Для документального отримлення нерухомостіі , чи дозволу на роботу отримували паспорти і інше.і І у той період усі мали сподівання що усе це не надовго і потрібно лише « «вижити, протриматися»і відповідно працювати .Питання у тому як людина веде себе у подальшому . Родина Павла , як і він сам тяжко переживає втрату зв’язків з Кримом . Але вони зробили свій вибір - вони тут у Києві і вони усім серцем з Україною . Знаю точно!
Ярик
1385 дн. тому
Журналист Казарин лукавит, когда говорит, что получил российский паспорт почти случайно и не разобравшись в ситуации. Он пишет, что получил его в Симферополе в конце марта 2014-го. Получить паспорт в Крыму даже не в конце марта, а и в апреле можно было только по большому блату и не без участия силовиков. Никаким другим образом это было сделать невозможно. А загранпаспорт в Москве Казанский получил для того, чтобы иметь возможность ездить в ЕС, поскольку опасался, что украинские крымские заграны там не признают. Для этого ему нужно было в свой новенький российский паспорт получать московскую "прописку" (постоянную регистрацию). Настоящий "патриот"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду