У Стамбулі суд оголосив вирок німецькому журналісту Die Welt

У Стамбулі суд оголосив вирок німецькому журналісту Die Welt

17 Липня 2020
1062

У Стамбулі суд оголосив вирок німецькому журналісту Die Welt

1062
Вирок ще не набув чинності, захист планує його оскаржити.
У Стамбулі суд оголосив вирок німецькому журналісту Die Welt
У Стамбулі суд оголосив вирок німецькому журналісту Die Welt

У Стамбулі суд 16 липня оголосив вирок кореспонденту німецького видання Die Welt Денізу Юджелю, якого звинуватили нібито в пропаганді забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану. Його засудили до двох років дев'яти місяців та 22 днів ув'язнення. Про це повідомляє українська редакція DW.

Адвокат журналіста Вейсел Ок повідомив, що оскаржуватиме цей вирок. Водночас він сказав, що Деніза Юджеля виправдали за обвинуваченнями в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та в пропаганді руху проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Крім того, суд повідомив, що проти журналіста відкрили ще два провадження – йому закидають образу президента країни Реджепа Таїпа Ердогана та Турецької держави.

Деніз Юджель не був присутній при оголошенні вирок, адже залишив Туреччину в 2018 році після звільнення з попереднього ув'язнення. Він назвав рішення суду «політичним». На його думку, цей вирок є свідченням сумного стану справу в турецькій системі судочинства.

Нагадаємо, Деніза Юджеля, який має громадянство Німеччини і Туреччини, затримали в Стамбулі 14 лютого 2017 року для допиту, після чого заарештували. Арешт журналіста викликав у Німеччині різку критику: його назвали політично вмотивованим і обумовленим професійною діяльністі пана Юджеля. Уряд ФРН та численні правозахисні та журналістські оранізації вимагали звільнити журналіста.

Фото: DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду