У Німеччині побили турецького журналіста, який критикував Ердогана

У Німеччині побили турецького журналіста, який критикував Ердогана

9 Липня 2021
1255

У Німеччині побили турецького журналіста, який критикував Ердогана

1255
Акарер зазначив, що знає своїх нападників, але «не капітулює перед фашизмом».
У Німеччині побили турецького журналіста, який критикував Ердогана
У Німеччині побили турецького журналіста, який критикував Ердогана

У Німеччині ввечері 8 липня напали на турецького журналіста Ерка Акарера, відомого своєю критикою президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, унаслідок чого він отримав травму голову. Про це повідомило Еuractiv.

На журналіста напали біля його будинку в Берліні. Його забрали до лікарні, звідки Акарер написав, що його життю нічого не загрожує. Наразі він та його родина знаходяться під захистом правоохоронців.

Ерк Акарер також зазначив, що знає своїх нападників, але «не капітулює перед фашизмом».  

Інший турецький журналіст, колишній головний редактор Cumhuriyet Джан Дундар вважає, що напад був прямим повідомленням Ердогана.

Ерк Акарер виїхав з Туреччини до Німеччини в 2017 році за сприяння Міжнародної правозахисної організації «Репортерів без кордонів» (RSF) після того, як його та трьох колег звинуватили в публікації секретної інформації про діяльність державної безпеки та розвідки через матеріал про смерть турецького розвідника в Лівії.

Нагадаємо, турецький журналіст, колишній головний редактор Cumhuriyet Джан Дюндар живе у вигнанні в Німеччині з 2016 року. У Туреччині його засудили до 6 років тюрми за публікацію матеріалу, в якому стверджувалося, що турецька розвідка постачає зброю бойовикам-ісламістам у Сирії. Турецькі спецслужби звинувачують у шпигунстві, розголошенні державної таємниці та пропаганді.

У березні 2020 року в Туреччині заарештували шість журналістів через публікації про офіцера Турецької національної розвідувальної організації (MІT), який був убитий у Лівії в лютому того ж року. Журналістів звинувачують «у порушенні законів про розвідку Туреччини», їм може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Фото: Cumhuriyet 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1255
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду