Головреда «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях

Головреда «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях

30 Квітня 2020
2836

Головреда «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях

2836
Головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях.
Головреда «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях
Головреда «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях

Про це пише російська служба ВВС.

Про домагання з боку Олексія Венедиктова розповіли колишня прессекретарка опозиційного російського політика Олексія Навального Ганна Ведута та громадська діячка, яка говорила на умовах анонімності (ім'я відоме редакції ВВС). 

Ганна Ведута розповіла про інцидент, який стався на вечері в 2012 році. На ній були присутні ведучі радіостанції Тетяна Фельгенгауер та Оксана Чиж. Після вечері головред «Эхо Москвы запропонував відвезти їх по домівках. Ведучих радіостанції висадили раніше, тому в машині пані Ведута залишилася з Олексієм Венедиктовим та його водієм.

Колишня прессекретарка уточнила, що сиділа поруч з головредом «Эхо Москвы» на задньому сидінні і «в якийсь момент відчула, як він присунувся, обняв її й почав чіпати за коліна, піднімаючись вище». «Я втискалася в крісло, повзла, говорила: "Не треба"», – згадує вона.

Після того, як вони під’їхали до будинку, Олексій Венедиктов вирішив провести її. «Я відмовлялася, він наполегливо повторював, що так безпечніше. Перед дверима він запитав, чи є хтось вдома, і спробував поцілувати», – розповіла пані Ганна. Венедиктову вона відповіла, що «вдома мама».

Ганна Ведута пояснила, що не говорила про це раніше, бо соромилася і не хотіла зіпсувати стосунки Олексія Навального з «Эхо Москвы». Після цього інциденту, вона також намагалася «не зустрічатися з Венедиктовим наодинці ввечері, якщо інших варіантів не було – стежила, щоб на зустрічі був хтось ще».

Тетяна Фельгенгауер та Оксана Чиж сказали, що про цю поїздку не пам'ятають за давністю років. Натомість сам Венедиктов відкинув ці звинувачення, сказавши, що «не переходив жодних меж» та «не намагався потрапити додому» до пані Ведути.

Крім того, схожі звинувачення на адресу головреда «Эхо Москвы» виснула громадська активістка. Вона розповіла, що хотіла співпрацювати з радіостанцією. У 2017 році вона приїхала в Петербург, де головред «Эхо Москвы» запропонував їй зустрітися в ресторані. За її словами, там були й інші гості. «Ми сиділи за столом дуже щільно, мені нікуди було рипнутися, і Венедиктов спочатку став притримувати мене за плече, ніби випадково. Поклав руку на ногу, на коліно, потім рука поповзла вище, по внутрішній стороні стегна», – розповіла активістка.

Олексій Венедиктов категорично заперечує ці звинувачення. «Я про це нічого не знаю, нічого не пам'ятаю, нехай дівчата розповідають – це, напевно, приносить їм якийсь бенефіт», – сказав він.

Нагадаємо, колишньому лідеру Шотландської національної партії, нині ведучому на російському телеканалі RT Алексу Салмонду 23 січня 2019 оголосили звинувачення, його звинуватили в 14 випадках сексуального насилля та спробах згвалтування. Своєї провини він не визнав. Суд тоді відпустив його під заставу.

13 березня 2020 року в Единбурзі суд присяжних виправдав Алекса Салмонда, якого звинувачували в сексуальних домаганнях, у тому числі спробі зґвалтування.

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2836
Читайте також
14.08.2019 12:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 832
10.08.2019 19:24
Ольга Герасим'юк
для «Детектора медіа»
3 050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду