detector.media
14.07.2020 17:10
У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ
У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ
Зокрема, шефредактор «МБХ Медіа» після звинувачень оголосив про звільнення.

Користувачі російського сегменту Twitter почали масово ділитися історіями про сексуальні домагання та харасмент з боку чоловіків, які переважно працюють чи працювали в російських ЗМІ. Про це пише «Медуза».

Зокрема, у домаганнях звинуватили SMM-менеджера «Сбербанку» Руслана Гафарова; главу проєктів банку, колишнього працівника Men's Health Russia, «Мел», «Газета.Ru», «Известия» Сергія Міненка; шефредактора «МБХ Медіа» Сергія Простакова; фоторедактора «МБХ Медіа» Андрія Золотова; ведучого «Дождя» Павла Лобкова.

Після скандалу в мережі «Сбербанк» і телеканал «Дождь» вирішили провести внутрішні розслідування щодо працівників, яких звинуватили в домаганнях.  

Водночас Павло Лобков визнав та вибачився, що «ризиковано жартував, обіймав своїх колег, робив їм сумнівні компліменти, оцінюючи фізичну привабливість і натякав на близькість». Він також каже, що не використовував службове становище.

«Я не помітив, як прийшла нова етика з її новими визначеннями тілесних кордонів і недоторканності. <...> Не знаю, яке покарання тепер я повинен понести за свої помилки. <...> У виправдання скажу: я ніколи не вдавався до насильства, алкоголю або моральному тиску. <...> Я приношу вибачення керівництву і передплатникам телеканалу «Дождь», на репутацію яких моя поведінка наклала тінь. Нехай вони вирішують мою долю», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Шефредактор «МБХ Медіа» Сергій Простаков, своєю чергою, оголосив про звільнення. «У твіттері також прозвучало кілька закидів в неналежній поведінці. Я приймаю ці докори. Я хочу попросити вибачення у всіх дівчат, яких ображав, яким моя поведінка здалася образливою. Я щиро каюся в тому, що я так себе вів з вами. Я ніколи не хотів нікого скривдити або образити. <…> У ситуації, що склалася, я не вважаю для себе можливим залишатися шефредактором "МБХ Медіа"», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, у квітні 2020 року головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях. Про домагання з боку Олексія Венедиктова розповіли колишня прессекретарка опозиційного російського політика Олексія Навального Ганна Ведута та громадська діячка, яка говорила з російською службою ВВС на умовах анонімності. 

Фото: Гендер в деталях 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY