У Туреччині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Хашоггі

У Туреччині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Хашоггі

3 Липня 2020
949

У Туреччині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Хашоггі

949
Їх звинувачують у вбивстві журналіста шляхом удушення.
У Туреччині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Хашоггі
У Туреччині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві Хашоггі

У Туреччині 3 липня суд почав розгляд обвинувачення проти 20 чиновників Саудівської Аравії в справі про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Слухання проходять без підсудних.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Пізніше турецька влада заявила, що його там вбили. Згодом Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

У січні 2019 року телеканал Al Jazeera оприлюднив відеозапис із камер відеоспостереження, який демонструє, як в резиденцію консула Саудівської Аравії заносять великі пакети, імовірно, з останками журналіста Джамаля Хашоггі.

У лютому наречена журналіста Джамаля Хашоггі - Хатідже Ченгіз відвідала Європарламент і закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда.

1 лютого 2019 року стало відомо, що делегація ООН схильна вважати спадкового принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Сальмана основним підозрюваним у справі про вбивство Джамаля Хашоггі. 

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

У вересні 2019 року стало відомо, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман сказав, що несе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, проте відкинув звинувачення, що він замовив це вбивство.

23 грудня 2019 року в Саудівській Аравії суд оголосив вироки восьми особам, їх визнали винними у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі. П'ять осіб засудили до смертної кари, трьох – до ув’язнення на 24 роки.

25 березня 2020 року генеральна прокуратура Стамбула завершила розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Правоохоронці прийшли до висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства.

22 травня 2020 року родина вбитого журналіста Джамаля Хашоггі пробачила його вбивць

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
949
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду