SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну

SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну

10 Червня 2020
1756

SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну

1756
Вважають, що канал розповсюдив недостовірну інформацію про оплату рейсів.
SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну
SkyUp позивається проти «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну

Авіакомпанія SkyUp позивається проти каналу «1+1» через сюжет щодо повернення громадян в Україну. Про це повідомляє портал Avianews із посиланням на пресслужбу авіакомпанії.

Так, SkyUp позивається через випуск програми «Гроші» від 23 березня. У ній ведучий повідомив, що авіакомпанія повинна була повернути українців з Польщі за пільговими цінами, оскільки з резервного фонду на евакуацію Кабмін повинен був виділити 4 млн 160 тисяч долларів.

«Під час сюжету про затримку рейсу Варшава - Київ автори програми кілька разів заявляють, що авіакомпанія нібито отримала компенсацію з державного бюджету за виконання евакуаційних рейсів, у тому числі за рейс Варшава - Київ, змушуючи при цьому пасажирів купувати квитки за свій рахунок. Представлена інформація не тільки не відповідає дійсності, а й серйозно шкодить діловій репутації компанії», - цитує SkyUp видання НВ.

Авіаперевізник заявляє, що отримав гроші тільки за два евакуаційних рейси: з Уханя в аеропорт Бориспіль (4,5 млн грн) та з Венеції до Києва (639,2 тис. грн).

Решту рейсів, якими повертали українців вже після заборони регулярних польотів, SkyUp називає нерегулярними спецрейсами.

«Це рейси, на які продавалися квитки. Пасажири за фактом оплачували виконання цього рейсу, і держава жодним чином ні тепер, ні потім їх компенсувати не буде», - заявили в авіакомпанії.

У SkyUp уточнили, що є ще третя категорія рейсів - туристичні чартери. Вони повертали людей, які купили тури. Щоб евакуювати їх, літаки вирушали порожніми. Саме такі рейси держава компенсує, як заявляв раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Авіакомпанія хоче, щоб телеканал спростував інформацію «тим же шляхом, яким вона була поширена».

Раніше Верховний суд відхилив позов ексголови правління «ПриватБанку» до «Інтерфакс-Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду