detector.media
04.06.2020 10:25
У США під час протестів затримали канадську журналістку
У США під час протестів затримали канадську журналістку
З 29 травня CPJ зафіксував щонайменше 251 порушення свободи преси під час протестів у США.

У Нью-Йорку поліцейські під час протестів затримали та досі утримують канадську журналістку, репортерку порталу Rebel News Анну Слац. Про це 3 червня повідомляє Комітет захисту журналістів.

Як пише Rebel News, журналістку затримали 2 червня через нібито порушення комендантської години.  

Комітет захисту журналістів закликав владу Нью-Йорка негайно звільнити Анну Слац. «Неприпустимо заарештовувати журналістів, які виконують свою роботу та висвітлюють питання, які становлять суспільний інтерес, включаючи акції протесту», – сказав директор у програмі CPJ у Нью-Йорку Карлос Мартінес де ла Серна.

Нагадаємо, у США спалахнули масові протести після того, як у Міннеаполісі штат Міннесота загинув афроамериканець Джордж Флойд, якого затримали поліцейські. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили, їм уже висунули звинувачення. 

Як писав ДМ, 29 травня поліція затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу. Згодом поліцейські відпустили продюсера Білла Кіркоса, фотожурналіста Леонела Мендеса та кореспондента Омара Хіменеса.

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі, також від гумових куль поліцейських постраждала знімальна група Reuters.

У Санта-Моніці на журналістку «Голосу Америки» напали під час висвітлення протестів. У Христини Шевченко зламані пальці на нозі та травма голови.

Фото: Rebel News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY