detector.media
01.06.2020 13:38
У США журналісти DW потрапили під обстріл
У США журналісти DW потрапили під обстріл
Кореспондент Штефан Зімонс і оператор Макс Фёрг потрапили під обстріл за кілька хвилин до прямого включення.

Знімальна група німецького мовника Deutsche Welle 31 травня потрапила під обстріл поліції під час протестів в Міннеаполісі. Про це повідомляє російська редакція DW.

На відео видно, що після звуку пострілу один з протестувальників опускає предмет, що нагадує зброю. Після цього правоохоронці попросили журналістів DW покинути місце протестів, хоча вони й показали документ про акредитацію. Також поліція погрожувала знімальній групі арештом. За словами пана Зімонса, поліцейські перебували в стані сильного стресу.

«Мій оператор наражався на ризик ще сильніше, ніж я. Усе могло закінчитися дійсно дуже погано», – повідомив він.

A DW reporter and his camera operator have been shot at with projectiles by Minneapolis police while covering the protests sparked by the killing of #GeorgeFloyd. pic.twitter.com/5jhcwd0Zzo

— DW News (@dwnews) June 1, 2020

Нагадаємо, у Міннеаполісі штат Міннесота після затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили. У США спалахнули масові протести. Зокрема, вулиці Міннеаполіса охопили пожежі, протестувальники намагалися штурмувати відділок поліції – розбивали вікна, палили фаєри тощо. Туди прибуло понад 500 працівників Національної гвардії Міннесоти.

Поліція 29 травня затримала знімальну групу телеканалу CNN в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу, де відбуваються протести через загибель Джорджа Флойда. Згодом поліцейські відпустили продюсера Білла Кіркоса, фотожурналіста Леонела Мендеса та кореспондента Омара Хіменеса.

30 травня в Міннеаполісі правоохоронці розганяли протестувальників із застосуванням гумових куль та сльозогінного газу. Під час розгону постраждала знімальна група Reuters. Оператор Хуліо-Сезар Чавес заявив, що поліцейський націлився прямо на нього, колив він його знімав. Також поранення гумовою кулею в обличчя отримав радник з безпеки Reuters Родні Сьюард. В обох працівників травми рук, крім того, оператора вдарили в потилицю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY