detector.media
27.05.2020 11:40
З «Нашого формату» йдуть топменеджери
З «Нашого формату» йдуть топменеджери
Причини звільнення — публікація книги російської науковиці Анчі Баранової «Коронавірус. Інструкція з виживання» та відсутність «правильнішої й тактовнішої комунікації» з боку власника.

Із видавництва «Наш формат» звільнилася головна редакторка, директорка, маркетингова директорка, арт-директорка, завідувачка редакції та менеджерка соціальних мереж. Про це головна редакторка Ольга Дубчак повідомила 26 травня на своїй сторінці в Facebook.

«Особисто я чесно написала власникові компанії (Владиславу Кириченку – ДМ), що питання будь-якого зв'язку з росіянами — для мене межа між добром і злом. Були наведені аргументи, чому цю книжку не варто брати в роботу, були запропоновані варіанти з інших країн. Але менше з тим, книжка готова, а українці традиційно виправдали любов до хорошого старшого брата, тож усе нормально», – розповіла вона.

Пані Дубчак також говорить, що причиною звільнення стало приниження з боку власника. 

«Ідеться про приниження, образи і знецінення. Раптом виявилося, що команда — непрофесійний літературний гурток, ні на що не здатний і некомпетентний. Що головна редакторка — слабоумна печерна ксенофобка, хоча ще в січні була "найкращим головредом за всі часи НФ". Що власникові не можна говорити "я не згодний / я не підтримую вашу думку", бо за це ти ризикуєш наразитися на гноблення. Що індики, що мікроорганізми і все таке, що ви самі вже прочитали. Дехто з вас мав нагоду читати листа, якого було написано про мене, ви розумієте, про що йдеться. І знаєте, ось саме про це я мовчати не хочу, бо мовчати про приниження на роботі в ХХІ столітті — це те саме, що мовчати про домашнє насильство», – пояснила вона.

Ольга Дубчак має на увазі пост засновника і власника «Нашого формату» Владислава Кириченка у Facebook.

У коментарі «Бабелю» він назвав цей конфлікт «стандартною робочою ситуацією» та пообіцяв оприлюднити офіційний пресреліз видавництва щодо цих подій.

Електронна версія книги Анчі Баранової «Коронавірус. Інструкція з виживання» доступна для замовлення на сайті «Нашого формату». Авторку зазначають як «докторку наук, професорку Школи системної біології, керівницю Центру з вивчення хронічних захворювань у Коледжі Наук Університету Джорджа Мейсона (США), фахівчиню в галузі функціональної геноміки та системної біології». Ця книга також у квітні 2020 року вийшла в російському видавництві «АСТ», де авторку називають «головним науковим працівником Медико-Генетичного Наукового Центру Російської академії медичних наук (Москва)».

Нагадаємо, 16 січня 2020 року видавництво «Наш формат» припинило співпрацю з інтернет-магазинами, які продають його книжки російською. У видавництві вважали, що через агресію Російської Федерації таке рішення є стратегічно необхідним для розвитку України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY