ІМІ зафіксував 25 порушень свободи слова, пов'язаних з карантином

ІМІ зафіксував 25 порушень свободи слова, пов'язаних з карантином

19 Травня 2020
1839

ІМІ зафіксував 25 порушень свободи слова, пов'язаних з карантином

1839
Загалом найбільше порушень зафіксували в Києві та області.
ІМІ зафіксував 25 порушень свободи слова, пов'язаних з карантином
ІМІ зафіксував 25 порушень свободи слова, пов'язаних з карантином

В Україні з початку карантину, 12 березня 2020 року, зафіксовано 25 порушень свободи слова. Про це повідомляє ГО «Інститут масової інформації» 19 травня.

Чотири випадки зафіксовані в Запоріжжі, Львові, у Дніпропетровській та Чернівецькій областях:

  • 28 квітня журналістів видань «Бегемот» та «Наш Павлоград» не пустили на сесію Павлоградської міської ради (Дніпропетровська область), де планувалося перерозподілити 30 млн грн бюджетних коштів. Недопуск охоронець міськради пояснив пандемією коронавірусної хвороби. Водночас він не показав поліції та журналістам накази або нормативні документи, на підставі яких журналістів не пускають на пленарне засідання;
  • 30 квітня секретар Чернівецько-Буковинської консисторії УПЦ МП архімандрит Микита звернувся до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на повний карантин. Раніше видання передрукувало інформацію ресурсу «Релігійна правда», який писав, що в керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще низки священнослужителів пневмонія;
  • у Запоріжжі 7 травня невідомий чоловік накинувся на знімальні групи центральних телеканалів, які готували сюжет про порушення правил карантину на ринку «Бахчисарай». Чоловік переслідував та ображав журналістів, коли вони зайшли на територію ринку. Потім став кидатися на операторів і намагався зірвати маски з журналістів та пошкодити техніку;
  • у Львові 13 травня знімальну групу телеканалу «Перший Західний» вигнали з перукарні та заборонили знімати.

Найбільше порушень зафіксовано в Києві та області (п’ять), на Херсонщині та Дніпропетровщині – по чотири, три – на Львівщині, два – у Чернівецькій області і по одному випадку – на Хмельниччині, Полтавщині, Одещині, Донбасі, в Черкасах, Миколаєві та в Запоріжжі.

Нагадаємо, у першому кварталі 2020 року в Україні зафіксовано 62 випадки порушення свободи слова. Переважна більшість цих порушень (43) стосувалася фізичної агресії проти журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1839
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду