Репутація Шустера постраждала через «штучно створений конфлікт й одномоментний хайп» – Павло Єлізаров

Репутація Шустера постраждала через «штучно створений конфлікт й одномоментний хайп» – Павло Єлізаров

18 Травня 2020
20903

Репутація Шустера постраждала через «штучно створений конфлікт й одномоментний хайп» – Павло Єлізаров

20903
Він також назвав «медіакілеркою» прессектретарку «Слуги народу» Юлію Палійчук.
Репутація Шустера постраждала через «штучно створений конфлікт й одномоментний хайп» – Павло Єлізаров
Репутація Шустера постраждала через «штучно створений конфлікт й одномоментний хайп» – Павло Єлізаров

Голова «Савік Шустер студії» та колишній власник телеканалу 3S.tv  Павло Єлізаров сказав, що репутація ведучого Савіка Шустера постраждала через «штучно створений конфлікти і одномоментний хайп» щодо участі в програмі «Свобода слова з Савіком Шустером» народного депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Дії нардепа пан Єлізаров назвав «спланованою провокацією». «Кожен, хто пов'язаний з телебаченням знає, що гості на ефіри узгоджуються заздалегідь. Від гостей залежить сценарій програми. Не можна просто так взяти і за годину до ефіру, на свій розсуд, приїхати в студію. Подібні правила існують на всіх телеканалах, без винятку», – повідомив він.

Голова «Савік Шустер студії» розповів, що спочатку тижня велися переговори з представниками партії про спікерів від «Слуги народу». Андрій Герус та Микита Потураєв відмолися, тому погодили включення лише Олександра Дубінського.

«Якого, як виявилося пізніше, хвилювала не тема програми, а особистий піар. Я переконаний, що замість того, щоб спокійно і професійно розібратися в ситуації, яка склалася, Кирило Тимошенко (заступник керівника ОПУ – ДМ) вирішив показати свою владу. Включилася піарслужба СН, з прямого ефіру була відкликана міністр енергетики, у соцмережах опублікували наші з Савіком персональні дані і незнайомі люди стали обривати нам телефони. Він своїми діями спробував внести розкол в робочі відносини між партією СН і нашою студією. Але в результаті цього штучно створеного конфлікту і одномоментного хайпа різного роду провокаторів, постраждала репутація Савіка Шустера», – сказав Павло Єлізаров.

Він також прокоментував заяву колишнього генерального директора телеканалу «1+1», нині народного депутата від «Слуги народу» Олександра Ткаченка, який засудив недопуск свого колеги на ефір та сказав, що більше не братиме участі в цій програмі. Пан Єлізаров нагадав нардепу, коли програму Савіка Шустера зняли з ефіру «1+1». «Це й був реальний замах на Свободу Слова. Він точно не має ніякого морального права ні коментувати дії Савіка Шустера, ні очолювати Комітет (Верховної Ради з питань інформаційної та гуманітарної політики – ДМ)», – сказав він.

Крім того, Павло Єлізаров раніше назвав прессекретарку фракції «Слуга Народу» Юлію Палійчук «ще однією "трудівницю пера"». Вона, своєю чергою, закликала голову «Савік Шустер студії» публічно вибачитися за ці висловлювання.

Пан Єлізаров вибачився перед нею як перед жінкою, бо «не хотів зачепити її жіночі якості». Натомість сказав, що не має наміру вибачатися перед нею як перед прессекретаркою. «У п'ятницю вона перестала бути прессекретаркою й стала медіакілеркою. Не розібравшись у ситуації, по команді Кирила Тимошенко, вона завдала шкоди по репутації, честі та гідності Савіка Шустера і його команди», – уточнив він.

Нагадаємо, нардеп від «Слуги народа» Олександр Дубінський 15 травня вирішив приїхати особисто до студії «Свободи слова Савіка Шустера». Він приїхав до студії за 40 хвилин до початку та міг зайняти місце іншого гостя, який не прийшов, але його не пустили, тому що заздалегідь домовлялись лише про включення по відеозв'язку. В ефірі Савік Шустер назвав Дубінського «колишнім нібито журналістом». Він пояснив, що нардепа не пустили начебто через санітарні вимоги та можливість розмістити в студії лише 8 гостей на певній дистанції.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20903
Читайте також
11.09.2019 11:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
4 121
29.08.2019 10:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
7 038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду