Український Vogue вийшов з обкладинкою про світ після пандемії (ФОТО)

Український Vogue вийшов з обкладинкою про світ після пандемії (ФОТО)

7 Травня 2020
2211

Український Vogue вийшов з обкладинкою про світ після пандемії (ФОТО)

2211
«Картина світу» - так називається портфоліо, яке відкриває новий номер журналу.
Український Vogue вийшов з обкладинкою про світ після пандемії (ФОТО)
Український Vogue вийшов з обкладинкою про світ після пандемії (ФОТО)

Обкладинка номера Vogue UA за травень-червень 2020 року вийшла з ілюстрацією американської художниці українського походження Олени Ємчук, яка присвячена пандемії. Про це повідомляє пресслужба «Медіа Групи Україна».

Цю роботу Олена Ємчук створила в самоізоляції в Нью-Йорку в пік епідемії коронавірусу.

«Vogue продовжував виходити в найскладніші для людства періоди. Зараз, за ​​часів пандемії COVID-19, на обкладинках його світових видань – відображення того, що відбувається. У кожного – власне бачення: італійський Vogue вийшов із білою обкладинкою, американський – із вінтажним знімком червоної троянди роботи Ірвінга Пенна. Ми замовили ілюстрацію Олені Ємчук, із якою співпрацюємо з першого номера. Її філософський живопис дозволив сказати значно більше ніж фотографія», – коментує головний редактор Vogue UA Пилип Власов.

Олена Ємчук пояснила символізм своєї роботи: «Змія уособлює творчу силу, це – символ переродження, трансформації, зцілення й оновлення життєвого циклу. Люди пліч-о-пліч – прагнення до фізичної близькості, якої всі ми так потребуємо. Торкатися один до одного зараз – небезпечно, і я хотіла зобразити сцену, в якій дотик є цілющим. Полуду, яка затьмарює погляд дівчини з птахом, розсіює також рука. Птах символізує пробудження та звільнення. Палітра кольорів покликана передати дух весни й повернення до природи».

«Картина світу» - так називається портфоліо, яке відкриває новий номер журналу. В ньому – світовідчуття українських художників, фотографів, дизайнерів під час пандемії. Кожен із співавторів намагався передати в одному зображенні свої почуття. Цей спецпроєкт Vogue UA завершує оповідання Ірини Цілик про любов, якій навіть пандемія – не перешкода.

Медіагрупа повідомляє, що фотопроєкти художниці виходили в українському, італійському, британському, китайському та японському виданнях Vogue, а також у New Yorker, AnOther, ID, Dazed & Confused. Вона знімала не лише топ-моделей, а й зірок кіно: Тільду Свінтон, Ніколь Кідман, Кіру Найтлі, Марго Роббі.

Але не лише пандемія актуальна зараз для обкладинок цього міжнародного глянцю. Червневий номер британської версії журналу Vogue, як пише сайт «Повага»,  вийде з оскароносною акторкою Джуді Денч на обкладинці. 85-річна зірка стане найстаршою жінкою, яка з’явиться на обкладинці видання.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу COVID-19 стала головною темою обкладинок багатьох світових видань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду